Winterfair brengt Zevenbergschen Hoek in feestelijke sferen

Gisteren vond in Zevenbergschen Hoek de winterfair plaats. Dat een klein dorp ergens groot in kan zijn, bleek wel toen het zo druk was in de Bartholomeus Kerk dat het voetje voor voetje schuifelen was langs de kraampjes die waren opgesteld. Veel foto's hebben we daar dus niet van kunnen maken, het was een komen en gaan van personen voor onze lens langs, die de mooiste, leukste en lekkerste producten wilden scoren. 

Aan het begin van de fair, om 13.00 uur, konden alle deelnemers van Heel Den Hoek Bakt hun taarten bij de deskundige jury inleveren. De drie juryleden die de lekkere maar moeilijke taak hadden om alle inzendingen te beoordelen, waren Monique, Anoeska en Sharena, die uiteindelijk na een heftig beraad drie winnaars kozen. De titel 'Lekkerste Taart' ging naar de stroopwafeltaart van Benthe, de chocoladebrownie van Amber werd de origineelste bevonden en Esmee & Iris pakten de prijs voor de mooiste taart met hun tweedelige creatie mét naam, 'IJspret'. De twee dames zijn zaterdagochtend om 11.00 uur begonnen met bakken en waren pas 's avonds om 22.00 uur klaar! Na het beoordelen van de jury, werden de taarten verkocht aan de bezoekers van de winterfair en de opbrengst van 131 euro komt geheel ten goede van de kerk.

De optredens van onder andere soliste Isa Alders, koor Cantzoni, Niervaert koor, soliste Kim de Looper en Fanfare OKK maakten de middag sfeervol en muzikaal compleet. Ook burgemeester Jac Klijs kwam de kerk in zijn woonplaats binnengelopen, omdat hij de officiële openingshandeling van project 'Hoofdstraat' zou uitvoeren. Een originele handeling is bedacht; Klijs mocht, samen met een behulpzame dorpsgenote, de lichtjes in de boom voor de kerk ontbranden. 


*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel