Roodsnavelspitsstaartamacines en bichenowastrildes tijdens tentoonstelling Moerdijkse Vogel Vrienden

Afgelopen weekend organiseerden de Moerdijkse Vogel Vrienden hun jaarlijkse tentoonstelling. De deelnemers brachten samen maar liefst 175 vogels naar De Ankerkuil, waar het hele weekend bezoekers van konden komen genieten. De vogels zijn allen beoordeeld door drie keurmeesters van de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers waarna uiteindelijk 21 vogels in de prijzen mochten vallen. 

Gistermiddag stapten wij ook even De Ankerkuil binnen en liepen we langs alle kooitjes die in de zaal stonden opgesteld. Gekleurden, gestreepten, gevlekten, wij lieten onze ogen over allerlei soorten en maten vogels gaan. Wij zagen parkieten, diamantduifjes, zilverbekken, zebravinken, roodsnavelspitsstaartamacines, roodvoorhoofdkakariki's en bichenowastrildes. Wees niet bang, uw redactie heeft dat ook allemaal even moeten opzoeken! 

De algemeen kampioen is Cor Loomeijer zelf geworden met zijn roodsnavelspitsstaartamacine wildkleur! Zijn vogel mocht de bondkruis ontvangen en kreeg 95 punten van de deskundige keurmeesters. In de overige categorieën zijn de volgende winnaars gevallen:

Tropen
Kampioen – C. Loomeyer Zilverbek donkerbuik bruin – 94 punten
2e prijs – Arie v. Santbergen Zebravink Zwartwang grijs – Bondsmedaille / 93 punten
3e prijs – C. Loomeyer Zilverbek donkerbuik – 92 punten
4e prijs – C. Loomeyer Zilverbek donkerbuik – 92 punten
5e prijs – A. Reijnart Zilverbek Bruin – 91 punten
6e prijs – C. Loomeyer Zilverbek donkerbuik agaat – 91 punten
7e prijs – C. Loomeyer Roodsnavelspitsstaartamacine wildkleur – 91 punten

Parkieten
Kampioen – A.J. Strien Lori van de blauwe bergen – Bondsmedaille / 95 punten
2e prijs – M. de Visser – Broere Catharinaparkiet DD groen – Bondsmedaille / 94 punten
3e prijs – B. Giphart Indische roze borstbaardparkiet wildkleur – 93 punten

Cultuurvogels
Kampioen – A. Scheerhoorn Europese groenling pastelagaat – 91 punten

Ok
Kampioen – R. van Santbergen Roodvoorhoofdkakariki gele zwartoog – 94 punten
2e prijs – R. van Leest Bichenowastrilde wildkleur – 93 punten

Oek
Kampioen – Arnold van Santbergen Catharinaparkiet DD turquoise – 92 punten

Stam
Kampioen – Arie van Santbergen Zebravink Zwartwang grijs – 366 punten

Stellen
Kampioen – C. Loomeyer Zilverbek donker bruin – 187 punten
2e prijs – B. Giphart Indische roze borstbaardparkiet wildkleur – 185 punten
3e prijs – C. van Leest Kleine cubavink – 183 punten

Duiven
Kampioen – C. van Leest Diamantduif witstuit – 91 punten

Derby
Kampioen – C. Loomeyer Roodsnavelspitsstaartamacine wildkleur – 95 punten

Zaterdagavond werden daarnaast drie trouwe leden gehuldigd. Anja Gibhart en Marlies de Visser zijn al 25 jaar lid van de vereniging en Bert van Leest maar liefst 40 jaar. Vanuit de vereniging mochten wij de volgende toelichting ontvangen:

  • Anja Gibhart is al 25 jaar rustend lid. Er zijn geruchten dat ze in het begin zelf ook vogeltjes had. Ze heeft de liefhebberij voor de vogels aan haar man overgelaten. Ze steun hem al die jaren dat hij actief is onze vereniging.
  • Marlies de Visser is tevens 25 jaar lid. Zij kweekt zelf vogels waar ze regelmatig mee in de prijzen valt. Ze is daarbij ook nog eens actief bij de organisatie van de tentoonstelling en verzorgt de kleine loterij. En ondersteund haar man die voorzitter is met hand en spandiensten.
  • Bert van Leest is 40 jaar lid van de vereniging. Hij heeft in de begin jaren zelf vogels gekweekt en tentoongesteld. Doordat hij het met zijn werk drukker kreeg is de tijd voor zijn vogels verwaterd. Bert ondersteund de vereniging nog jaarlijkse achter de schermen waar de vereniging hem dankbaar voor is.

Tevens is Jan Martha voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging door het bestuur benoemd tot erelid van de Moerdijkse Vogel Vrienden. 

Aangezien wij écht te weinig verstand hebben van vogels, hebben we van verschillende prijswinnaars foto's gemaakt en natuurlijk de zogeheten sfeerbeelden. U kunt onze fotoreportage bekijken in de fotoslider boven dit artikel. 

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel