Vijfde editie Onderweg naar het Licht op 24 december 2019

Ga mee kerstfeest vieren op dinsdagavond 24 december 2019 tijdens Onderweg naar het Licht. Iedereen in Zevenbergen en omgeving is welkom, want kerstfeest is een feest voor jong en oud. Ontmoet herders, de drie wijzen uit het Oosten en Jozef en Maria met hun bijzondere kindje in de kribbe. Onderweg naar het Licht wordt voor de vijfde keer gehouden.

Vanaf drie plekken in Zevenbergen vertrekt er een wandeling die geleid wordt door herders. Samen gaan we op zoek naar de ster. En als we de ster gevonden hebben, volgen we de herders als zij naar binnengaan in de Rooms Katholieke Kerk aan de Markt.

In de kerk zullen we om 18.30 uur kerstfeest vieren. De geschiedenis van de geboorte van Jezus Christus wordt in kindertaal verteld en uitgebeeld en natuurlijk zullen we ook met elkaar kerstliedjes zingen. Rond 19.45 uur is de kerstviering afgelopen.

Tijdens Onderweg naar het Licht hebben de bezoekers de mogelijkheid een gift te geven voor Stichting Tinkerbel. Deze stichting zet zich in voor ernstig zieke kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar in West noord Brabant en Zeeland. Tinkerbel vervult wensdromen en bezorgt kinderen met een onzekere toekomst een onvergetelijk moment.

Na afloop van de kerstviering is er is er chocolademelk en limonade, dus blijf gerust nog wat drinken en nagenieten.   

Het zou mooi zijn als kinderen, jongeren, ouders, opa’s en oma’s meedoen aan deze bijzondere kerstavond!

De wandelingen o.l.v. herders starten vanaf de volgende plekken:

* Schoolplein van basisschool De Boemerang (De Meeren 1, Zevenbergen)

* Plein de Donk – bij de Aldi (De Donk 12, Zevenbergen)

* Woonzorgcentrum De Westhoek (Prins Bernhardstraat 1, Zevenbergen)

Graag tussen 17.45 en 18.00 uur verzamelen op één van de drie plekken. Om 18.00 uur vertrekt de wandeling. 

Willen kinderen verkleed komen als herder, engel of een ander persoon uit het kerstverhaal? Of willen ze een lampion (op batterijen) meenemen? Heel leuk! Dan wordt de wandeling nog mooier. 

Onderweg naar het Licht is een initiatief van alle kerken in Zevenbergen: de Rooms-Katholieke Immanuëlparochie, de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt en de Gereformeerde Kerk.

Beelden bij dit artikel