Veel vrouwen maar ook wel mannen van nu op Lang Leve Lekker!

Het is voor onze redactie onmogelijk om overal zelf bij aanwezig te zijn, maar als Boer Zoekt Vrouw-deelnemer David en zijn gevonden vrouw Mara een evenement komen openen, ben je er natuurlijk gewoon bij. Zaterdag vond het evenement Lang Leve Lekker! plaats in Klundert, een evenement over voeding en duurzaamheid, georganiseerd door de Vrouwen van Nu kring West-Brabant, waar de afdelingen Zevenbergen, Willemstad, Noordhoek en Fijnaart ook onder vallen. Evenals Dinteloord trouwens, de plaats waar boer David vandaan komt. In een groene tractor kwam hij met Mara samen aangereden, waarna ze het evenement openden.

David vertelde het publiek over zijn leven, voordat hij in Roemenië een megastal bouwde. "Op tv heeft iedereen een vervallen situatie kunnen aanschouwen, we waren toen nog niet echt begonnen met bouwen. In 2017 werd pas groen licht gegeven, waarna we in 2018 klaar waren. Er staan inmiddels 8000 varkens, in juni dit jaar komen er nog eens 8000 bij. Boer Zoekt Vrouw begon eigenlijk als geintje van een paar vrienden, maar uiteindelijk heb ik haar toch echt gevonden", lacht hij richting Mara, die naast David op het podium staat. 

Na de opening konden de bezoekers, die er al in vrij grote getalen aanwezig waren bij de opening, langs de verschillende stands en kramen om allerlei dingen te proberen en te proeven. Crackers met zeewier, hoe smaakt dat eigenlijk? Een versgeperst sapje of info over bioproducten, van alles op het gebied van voeding en duurzaamheid werd aan de bezoekers voorgelegd. Huisarts dr. Tamara de Weijer, bekend van het televisieprogramma Dokters van Morgen verzorgde tevens een lezing over het effect van voeding en leefstijl op je gezondheid. Anna van der Bijl vertelde over ons voedselpatroon van nu en in de toekomst, Hanny van Geel over duurzame landbouwsystemen en Maria van der Heijden over 'verspillen is verrukkelijk'. Kookdemonstraties werden er gegeven door Ilonka Cirk, die handige tips geeft over een gezonde lunchbox voor je kind, spreads voor op brood of de borrelplank en een lunchbowl voor thuis of onderweg. Ook minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten, kwam zaterdag langs in Klundert.

Beelden bij dit artikel