Twee Kerstmannen op Moerdijkse kerstmarkt is heel logisch

In Moerdijk liepen er gisteren twéé Kerstmannen rond op de kerstmarkt in het dorp. Daar is niks vreemds aan want vorig jaar werd de kerstmarkt letterlijk en figuurlijk afgeblazen door het slechte weer. Dat was dit jaar stukken beter en dus werd alles dubbel ingehaald. Dubbel zoveel sfeer, dubbel zoveel leuke spulletjes, dubbel zoveel leuke activiteiten en dus ook dubbel zoveel Kerstmannen.

8 december 2018 was een stormachtige winterdag, waardoor de organisatie van de kerstmarkt geen risico nam en besloot de kerstmarkt af te gelasten. Meteen staken zij de koppen bij elkaar en toverden de kerstmarkt om tot voorjaarsmarkt, die op 14 april 2019 gehouden werd. KijkopMoerdijk was óók op die Voorjaarsmarkt aanwezig en helaas teisterde het weer ook die dag de markt in Moerdijk. Hoewel beter dan in december 2018, werd ook de Voorjaarsmarkt voortijdig gestaakt vanwege met name de kou. Wel kwamen we in april vele lachende gezichten tegen en hoorden we vooral begrip voor de situatie van de standhouders die hun spulletjes weer aan het inpakken waren. 

Gisteren, 7 december 2019, waren de weergoden Moerdijk beter gezind. Okay, er stond een fris briesje, maar dát kon de Moerdijkers niet bekoren. De organisatie, de vele vrijwilligers en de standhouders zetten hun schouders eronder en hebben een gezellige kerstmarkt neergezet. Niet zomaar een kerstmarkt trouwens, maar zelfs de 10e jubileumeditie. Daarvoor is uitgepakt, want naast de kraampjes met vele spulletjes, konden bezoekers ook genieten van allerlei warme en koude hapjes en drankjes, vermaakten kinderen zich in de draaimolen, kon men de ijzers onderbinden en een rondje schaatsen op de schaatsbaan, werd er een curlingwedstrijd gehouden én werd er een afterparty gehouden in café De Put. Een jubileumeditie waar de organisatie met trots op kan terugkijken dus. 

Zoals het een écht lokaal nieuwsmedium betaamt waren wij natuurlijk ook in Moerdijk aanwezig en u bekijkt onze foto's in de fotoslider boven dit artikel.

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken

Beelden bij dit artikel