Teams JO8 – JO13 genieten van tentenkamp bij v.v. Klundert

Afgelopen weekend zetten zo'n 45 kinderen van de teams JO8 – JO13 samen met hun ouders, hun tentje op, op het terrein van v.v. Klundert. Een beetje gespannen kwamen ze aan gelopen en gingen ze samen met ouder(s) een plaatsje voor hun tent zoeken. Al snel hadden ze hun vrienden of vriendinnen gevonden en konden het voetbal en de spelletjes beginnen!

In gemixte teams konden de kinderen punten verzamelen door het spelen van diverse spellen. Na het gezamenlijk eten van pannenkoeken en broodjes konden de teams nog meer punten behalen door middel van het geven van goede antwoorden in de voetbalquiz. Hilarisch om te zien hoe enthousiast zij reageerden als ze het antwoord wisten. Vervolgens na een korte pauze ging iedereen aan de slag met Goal Masters, een voetbalcircuit met diverse voetbalspellen. Fanatiek gingen ze de wedstrijdjes met elkaar aan. De uiteindelijk winnaar was team Oranje, de sinaasappels. Ze waren de trotse winnaars van de dag vol spellen.

Het spannendste van de dag was het bosspel. In de schemering startten eerst de jongste kinderen. Met een begeleider gingen ze het bos in om letters te verzamelen. Met hun zaklampjes schenen ze overal, maar het was toch best eng, want het werd al snel donker. De oudere kinderen gingen vol spanning weg, want tsja, wat zouden ze tegen komen in het bos. Vol verhalen kwamen ze terug. Leuk, maar toch ook een beetje eng.

Na een korte nachtrust begon de tweede dag met een heerlijk ontbijt verzorgd door Bakkerij Jac Smit. Op het terras in het ochtendzonnetje smulden de kinderen van de broodjes en eierkoeken. Vervolgens kwamen ook de jonge kinderen van de JO7 teams en werd het 4×4 toernooi gestart. Geweldig om te zien hoe enthousiast de kinderen over het veld renden. De winnaars in de verschillende leeftijdscategorieën kregen een beker.

Dit weekend is mede een succes geworden door de hulp van de vele vrijwilligers. Dit waren ouders en jeugdspelers, die de groepen kinderen begeleidden. We hebben het super naar onze zin gehad om de kinderen zo te zien genieten. Voor nu wensen we alle leden van v.v. Klundert een heerlijke zomervakantie en op naar nieuw voetbalseizoen!


*Verslag en foto's: v.v. Klundert

Beelden bij dit artikel