Bomen Zevenbergen niet snel klein te krijgen

De bomen op de foto die wij maakten in Zevenbergen zijn uit voorzorg vorig jaar al afgezaagd zodat er geen vogels meer in zouden gaan nestelen. Ze zijn wel expres op zo'n twee meter vanaf de grond afgezaagd omdat ze op een parkeerplaats staan. Lager afzagen zou tot gevolg kunnen hebben dat bestuurders de stronken over het hoofd zien en schade aan hun auto op lopen.

Ons enthousiasme over het opnieuw uitlopen van de bomen ten spijt, deelde een gemeentewoordvoerder mee dat ondanks de levenslust die de bomen nog steeds bezitten, ze toch zullen worden gerooid. Gelukkig zijn de meeste bomen verplant zoals naar de Kasteeltuin en het NS-station, andere bomen zijn via een soort 'bomenmarktplaats' aangeboden.

Onze redactie onderschrijft dat de gemeente er alles aan gedaan heeft zoveel mogelijk bomen te behouden én het goede nieuws is dat bij de nieuwe inrichting van de haven en de Markt, méér groen terugkomt dan er voorheen was.

Overigens, mocht iemand deze levenslustige bomen willen hebben: mits je ze zelf vervoert en even belt met de gemeente, ze zijn ze gratis.