Stichting Re Creatie houdt Open Huis op 13, 14 en 15 september

Aanstaand weekend, 13 t/m 15 september, houdt Stichting Re Creatie een open huis. De stichting maakt en verkoopt tweedehands spulletjes in het winkeltje aan de Westerstraat 28 in Klundert. Tijdens het open huis wordt tevens het door bestuurslid Els Bomhof nieuw geschreven boek gepresenteerd; De Nieuwsgierige Dame. Dit boek is het vervolg op haar eerste boek, Een Onverwachte Vondst, en is een spannend misdaadverhaal over de familie De Groot. 

Alle drie de dagen is Stichting Re Creatie geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. Naast de presentatie van het nieuwe boek, worden er in het winkeltje tevens allerlei kunst-, decoratie- en gebruiksartikelen verkocht, die door verschillende mensen gemaakt zijn van tweedehands materialen en voorwerpen. Zo staan er bijvoorbeeld etagères en bonbonnières, zeep- en sieradenbakjes, allerhande kristal- en aardewerk. Ook sieraden, tassen, spiegels, fotolijsten en vazen behoren tot het assortiment, die verkocht worden tegen zeer betaalbare prijzen. 

U kunt dus tevens het nieuwe boek van Els Bomhof aanschaffen, dat geschikt is voor volwassenen en oudere jeugd. Een korte samenvatting over zowel het eerste deel als het tweede deel van de boekenreeks:

Een Onverwachte Vondst
Henk en Dorise de Groot hebben in het Franse dorpje Sainte Véronique een oud huis aan de kust gekocht. Tijdens de zomervakantie ontdekken hun kleinzonen Maarten (16) en Jasper (12) een onderaardse smokkelgang. Als ze op onderzoek uit gaan, stort een deel van de gang in. Op Halloweenavond ziet de familie De Groot op een bankje aan de bosrand een, als heks verklede, etalagepop. De volgende ochtend wordt op datzelfde bankje het lijk van een gewurgde vrouw gevonden. Ze is als heks verkleed. Commissaris Etienne Baptiste is belast met het onderzoek, maar Dorise kan het niet laten zich er mee te bemoeien. Door haar nieuwsgierigheid brengt ze zichzelf en Henk in grote moeilijkheden. Met haar heldere geest en een scherp oog voor details, weet ze de zaak op te lossen.

De Nieuwsgierige Dame
In Sainte Véronique wordt het stoffelijk overschot gevonden van een jonge vrouw, die twintig jaar geleden spoorloos is verdwenen. Commissaris Etienne Baptiste is weer belast met het onderzoek, maar ook in dit verhaal gaat Dorise de Groot er zich mee bemoeien. Ditmaal werkt ze samen met Lucie Manet, een Parijse journaliste. Samen duiken ze in het verleden en dan… Wordt er weer een moord gepleegd.

Verkoop boeken
Een Onverwachte Vondst, deel 1 dus, is nog te koop in het winkeltje van de stichting. Het telt 163 pagina's en kost € 9,50. De Nieuwsgierige Dame, deel 2 dus, is vanaf dit weekend ook te koop in het winkeltje, telt 136 pagina's en kost ook € 9,50. U koop beide delen samen voor slechts € 15,50.