Stap aan boord de enige echte Pakjesboot 12

De enige échte stoomboot van Sinterklaas ligt 25 en 26 november afgemeerd in Willemstad. Sinterklaas nodigt iedereen uit om een kijkje te nemen aan boord van zijn karakteristieke schip: Pakjesboot 12.

Niemand weet precies hoe oud Sinterklaas is; we weten wel hoe oud de Pakjesboot 12 is… 104 jaar! Het voormalig stoomschip Hydrograaf, is sinds 1985 de officiële stoomboot waarmee Sint en zijn Pieten vanuit Spanje komen varen. Ook dit jaar is de stoomboot weer ingezet bij de landelijke intocht van Sinterklaas.


Hoe Sint en zijn pieten leven…

Sinterklaas geeft in Willemstad kinderen de kans om samen met hun papa en mama, oma of opa of anderen, aan boord te komen kijken. De kinderen kunnen zo met eigen ogen zien wat er zich allemaal aan boord van de Pakjesboot 12 afspeelt. Hoe de Sint en zijn Pieten leven en werken. Hoe de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers in de kombuis maken en hoe in het pakjesruim de Inpakpieten koortsachtig bezig alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken. Als de kinderen heel stilletjes doen mogen ze ook nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas. In de werkkamer ontmoeten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas.

Tickets voor de pakjesboot kosten 8,50 euro. Meer info vind je op www.pakjesboot.nl