Shell nog niet ‘uitgefakkeld’

Het opstarten van de fabriek van Shell Moerdijk die 11 november na een brand in de compressorruimte werd stilgelegd, zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Nu de herstelwerkzaamheden klaar zijn, zal Shell de fabriek op korte termijn weer in werking zetten. Opnieuw zal een grote vlam de directe omgeving verlichten.

Affakkelen onvermijdelijk

Het affakkelen is volgens Shell onvermijdelijk. Het opstartproces zorgt voor extra gastoevoer naar de fakkel. Om te zorgen dat dit roetloos wordt verbrand, wordt er stoom aan de fakkel toegevoegd. Dit is goed hoorbaar in de omgeving. Zodra het bedrijfsonderdeel weer goed en wel draait, zal het fakkelen afnemen. Het is nog niet duidelijk wanneer Shell precies de fabriek weer opstart.

Klachten

De Milieu Klachten Centrale van de provincie en de gemeente Moerdijk kregen afgelopen zomer zo’n twintig klachten van omwonenden binnen toen de gerepareerde kraakinstallatie die in oktober 2014 defect raakte weer werd opgestart. Verschillende inwoners van Moerdijk hadden last van het licht en/of het geluid en waren ongerust over de veiligheid.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gratis Burenlijn op 0800 – 0238044.