Sinterklaasintochtblog: de Sint en zijn Pieten in Noordhoek

Zaterdag las u al onze eerste Sinterklaasintochtblog, namelijk die over de intocht in Zevenbergen. Gisteren bezocht de Goedheiligman Noordhoek, waar zowel wethouder Eef Schoneveld als onze redactie even twee keer in onze agenda's moesten kijken. Pas om 16.30 uur verzamelden opvallend veel Noordhoekers zich bij de voormalige H. Jozefkerk.

Toegesproken en vermaakt door Anniek en Marvin, liepen er steeds meer kinderen naar het podium voor de kerk. Hier en daar hoorden wij de opmerkingen 'Wat is het druk hè?' en 'Had jij dat verwacht?' vallen. Navraag leert ons dat het de eerste keer is dat de intocht van Sinterklaas om 16.30 uur plaatsvond, omdat dit beter aansloot bij tijden van onder andere de voetbal. Dit bleek voor Noordhoek een succes: nadat de deuren van de kerk zich openden en het duidelijk werd dat Sinterklaas al die tijd al binnen aan het wachten was op de Noordhoekse kinderen, vulde de voormalige kerk zich met kindergelach en -gezang, op de maat van de liedjes die gedraaid werden door DJ Joris. 

KijkopMoerdijk was natuurlijk zelf ook aanwezig bij het bezoek van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten aan Noordhoek en wij maakten een aantal leuke foto's die u kunt bekijken in de fotoslider boven dit artikel. 

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per nieuwsartikel. Bij dit artikel zijn meerdere foto's geplaatst, welke u kunt bekijken door hier te klikken. 

Beelden bij dit artikel