Sinterklaas houdt open huis op zijn échte Pakjesboot 12

Vandaag en morgen ligt de pakjesboot van Sinterklaas in de haven van Willemstad. De échte welteverstaan en ook met de échte Sinterklaas en de échte Pieten. Zwarte en roetveeg, Bak, Inpak, Rijm en zelfs de Regie Piet. Kinderen van nu en ook kinderen van vroeger mogen aan boord een kijkje komen nemen, waar ze in een zoekavontuur terecht komen omdat Rijm Piet allerlei dingen kwijt is geraakt.

Zijn leesbril, zijn penveer en zijn rijmboek. Overal heeft de Rommel Piet de spulletjes van Rijm Piet laten slingeren en hij kan ze niet meer terugvinden. Gelukkig waren daar de kinderen van OBS de Regenboog uit Dinteloord die de Pieten te hulp schoten. Zij zochten op allerlei plekken; van de kombuis, naar de pakjeskamer en van de pakjeskamer naar de werkkamer van en mét Sinterklaas. Natuurlijk kan een handje geven en een praatje maken dan niet uitblijven want Sinterklaas heeft het wel druk, maar ook weer niet zó druk.

Sinterklaas vroeg aan de kinderen of zij hem een vraag wilden stellen, iets wat ze altijd al hebben willen weten. Eén van de kinderen stak haar hand op en vroeg 'Hoe oud ben jij?'. Waarop Sinterklaas de spanning flink opvoerde. "Dat is altijd een lastige vraag want ja, eigenlijk is dat toch wel heel erg geheim. En als ik dat zomaar overal ga vertellen, staat het voor je het weet in de krant. Dus als jullie nou eens héél dichtbij komen, jullie oortjes dicht naar me toe brengen, dan zal ik het jullie in het geheim vertellen. Ik ben dus… Ik ben dan ook precies…… Maar dan ook echt precies nauwkeurig……… Eén jaar ouder dan vorig jaar!", grapte Sinterklaas.

Na het dollen met de goedheiligman, was er ook nog tijd om een leuk liedje te zingen, waarna alle kinderen naar Rijm Piet liepen om hem te helpen met het rijmpje. Spoiler alert: het einde van het rijmpje betekende ook een héle leuke en vooral lekkere verrassing voor de kinderen!

KijkopMoerdijk mocht ook op de Pakjesboot 12 rondkijken, waarvoor wij Marlies van Hollands Glorie én Nicole Wolfs, eigenaresse van de boot, graag hartelijk willen bedanken. Onze foto's bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel. Een korte opname van 'Sinterklaasje Bonne, Bonne, Bonne', bekijkt u direct hieronder.
https://www.youtube.com/watch?v=FZiWmzlgQf0

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.


*Lijkt het u leuk om ook nog op de pakjesboot te kijken? Kijk op https://www.pakjesbootdagen.nl/ voor beschikbaarheid

Beelden bij dit artikel