Prokkelen tijdens Pré-Prokkelmiddag bij De Regenboog Zevenbergen

Prokkelen, dat staat voor een 'prikkelende ontmoeting', is bij Stichting Sovak Zevenbergen een gejubileerd begrip. Maandenlang kijken de bewoners uit naar deze gezellige spelletjesmiddag, die vandaag door en bij basisschool De Regenboog werd georganiseerd. Sovakbewoners, Regenboogleerlingen en -leerkrachten, buurtbewoners en wethouder Jack van Dorst speelden vanmiddag allerlei spelletjes, versierden cupcakes en maakten veel plezier tijdens de Pré-Prokkelmiddag.

Pré, want de jaarlijkse prokkelweek begint namelijk pas volgende week. "Logistiek bezien kwam vandaag het beste uit. We hebben natuurlijk rekening moeten houden met onze schoolactiviteiten, maar ook die van Sovak en hier in de omgeving. We wilden graag een woensdagmiddag, dus dan ben je al wat meer beperkt. Deze middag was de ideale middag, maar valt officieel dus buiten de prokkelweek", licht Karin ons toe, bouwcoördinator bij De Regenboog. 

Suzan, begeleider bij Sovak Lindonk Zevenbergen, tikt wethouder Jack van Dorst op zijn schouder. "Kunt u dammen?". De wethouder kijkt op, lacht en antwoordt: "Ja, ik kan wel dammen ja." Als hij had geweten waar hij aan zou beginnen, had de wethouder waarschijnlijk ontkend. De állerbeste dammer van heel Sovak Zevenbergen, Wil, zat hem namelijk breed lachend op te wachten bij het dambord. "Het maakt mij niet uit of ik met wit of zwart speel, ik kan het met allebei", grijnst hij. Op de ontknoping van het dampotje hebben wij niet kunnen wachten, maar we vrezen het ergste voor de wethouder!

Een gezellige middag bij basisschool De Regenboog in Zevenbergen, waar wij ook heel hartelijk werden ontvangen. Wij maakten enkele foto's, die u bekijkt in de fotoslider boven dit artikel. 

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel