Paardenspektakel op 5 en 6 september in Zevenbergen

Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Prinses Irene hoopt op 5 en 6 september a.s. de eerste outdoorwedstrijd na de COVID-19 pandemie te kunnen houden aan het clubterrein aan de Knip in Zevenbergen. De Zevenbergse Paardendagen editie 2 wordt een paardenspektakel waar alle paardenliefhebbers hun hart kunnen ophalen, met o.a. een dressuurwedstrijd, de mini marathon en kraampjes om te shoppen.

Op zaterdag 5 september wordt er een officiële dressuurwedstrijd gehouden in de klasse B t/m M2. Voor de ruiters en/of paarden die wedstrijdervaring op willen doen is er de mogelijkheid om BB te starten. Natuurlijk gaat ook de leukste categorie van start: jonge ruitertjes (tot 12 jaar) met meestal kleine (maar eigenwijze) pony’s, die alleen of samen met papa of mama een Bixieproefje rijden. Na iedere dressuurcategorie vindt er een prijsuitreiking plaats met mooie prijzen voor de winnaars.

Op zondag 6 september wordt het spectaculairste onderdeel gehouden: de MiniMarathon. De MiniMarathon bestaat o.a. uit de waterbak, de heuvel en de brug en gaat het om snelheid en behendigheid! De ruiters rijden hetzelfde parcours als de menners maar vinden onderweg wat hindernissen die gesprongen dienen te worden. Na de MiniMarathon moeten de combinaties een vaardigheidsparcours afleggen waar het helemaal draait om techniek en concentratie (dit is extra lastig na het parcours op snelheid). De prijsuitreiking van deze dag vindt plaats na de laatste deelnemer voor alle categorieën.

Op beide dagen staan er leuke, mooie en speciale kramen waar je gezellig kunt shoppen. Uiteraard houdt Prinses Irene alle voorzorgsmaatregelen in acht wat betreft het coronavirus en hoopt de vereniging dat de Zevenbergse Paardendagen editie 2 door kan gaan. Vooralsnog gaan zij hiervan uit en desnoods op een aangepaste vorm.

Houd de facebookpagina en de website in de gaten voor meer nieuws over deze wedstrijd.

Beelden bij dit artikel