Organisatietalenten gezocht voor KWF Samenloop

De KWF Samenloop is een 24-uurs wandelestafette waarbij stil wordt gestaan bij kanker en samen met lotgenoten het leven wordt gevierd. In 2021 zal dit evenement in de gemeente Moerdijk plaatsvinden en het KWF is op zoek naar vrijwilligers die het evenement mee willen organiseren.

KWF Samenloop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een Samenloop een evenement dat niemand onberoerd laat.

Ieder jaar krijgen bijna 120.000 mensen de diagnose kanker. “Voor al die mensen in de regio Moerdijk die door kanker getroffen worden, organiseren we de Samenloop”, vertelt Claire Stam van KWF Kankerbestrijding. “Het samenzijn tijdens zo’n weekend biedt heel veel mensen hoop en troost. Een moment van verbondenheid met hun naasten. En, niet te vergeten, we zamelen geld in voor KWF. Dat is de komende jaren extra belangrijk, want door de coronacrisis zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar voor kankeronderzoek.”

Vrijwilligers gezocht
KWF is hard op zoek naar mensen die willen helpen bij de organisatie. Stam: “We willen er graag een groot succes van maken en Moerdijk op deze mooie manier echt op de kaart zetten. Natuurlijk houden we rekening met de dan geldende coronamaatregelen.” Vrijwilligers kunnen helpen met allerhande zaken: teamwerving, logistiek, communicatie, ondersteuning van (ex-)kankerpatiënten, financiën, amusement, ceremonies of het organiseren van een Kinderloop. “Het kost je wekelijks een paar uurtjes. Maar het geeft ook veel voldoening om met zoiets moois bezig te zijn. We hopen snel een enthousiast team te kunnen samenstellen!”

Lijkt het je wat, of heb je nog vragen? Neem contact op met Claire Stam via 06 – 30 38 61 82 of cstam@kwf.nl.

*Fotobijschrift:
©Suus FotoSjop
©Irene van Wel Fotografie

Beelden bij dit artikel