Ontwerp veilig vervoer vloeistoftanks met lekbakken wint Technasium Award

De winnaar van de Technasium Award is dit jaar gegaan naar het ontwerp voor het nog veiliger vervoeren van vloeistoftanks met bijbehorende lekbakken. Jos Kievit, Dennis den Hollander, Lex de Koning en Killian van Oers ontwikkelden voor All Liquids Piping een 'erg praktijkgerichte' oplossing, aldus de jury. Het ontwerp van de leerlingen is tevens al in productie genomen. Jos, Dennis, Lex en Killian hebben een geheel verzorgde reis naar ITER, een kernfusiecentrale in Zuid-Frankrijk, gewonnen.

De Technasium Award is de inmiddels befaamde jaarlijkse strijd tussen havo- en vwo-leerlingen van het Technasium op het Markland College in Zevenbergen, om wie de beste meesterproef aflegt. Zo'n proef is een ontwerp of oplossing door de leerlingen bedacht op een vraag, kwestie of probleem met een technische insteek. Die vragen komen van opdrachtgevers uit het veld, zoals bijvoorbeeld Fokker Elmo, Shell Moerdijk, het Erasmus MC en Netherlands Space Office. Ilona Bastiaanse, Specialist Product en Procesverbetering bij Fokker Elmo, was ook dit jaar weer betrokken bij de begeleiding van de deelnemende leerlingen. Zij vertelt: "Echt 'out of the box denken' levert verrassende en bruikbare technische ideeën die altijd verrassend zijn. Het is mooi om te zien hoe de leerlingen denken en in veel gevallen is het idee waar ze mee komen ook echt bruikbaar."

KijkopMoerdijk feliciteert Jos, Dennis, Lex en Killian van harte met het winnen van de Technasium Award en wenst hen veel plezier toe op hun reis!