Nordic Walking bij AV Groene Ster, iets voor jou?

Lekker in de buitenlucht sportief wandelen met een leuke groep mensen? Kom eens langs bij de Nordic Walking groep van AV Groene Ster. Nordic walking is in Finland ontstaan als trainingsvorm omdat langlaufers ook in de zomer wilden trainen. Nadat het een soort hype is geweest zijn er tegenwoordig veel mensen die dit als sport beoefenen. Nordic walking is veelzijdiger dan wandelen omdat naast de beenspieren ook de rug-, schouder- en armspieren intensief worden gebruikt. Dit zorgt voor een betere bloedsomloop en sterkere spieren. Desondanks heb je niet gevoel dat je zwaar aan het trainen bent. Belangrijk is ook dat het risico op blessures laag is.

De Nordic Walking groep van AV Groene Ster bestaat uit gezellige mensen die het leuk vinden om in de buitenlucht bezig te zijn. Zij worden begeleid door een trainer die zorgt voor de sportieve invulling en een gevarieerd programma. Zoals bij zoveel sporten is het extra motiverend en stimulerend om in groepsverband te sporten. Toch kan ieder op zijn/haar eigen tempo meedoen. Het is een laagdrempelige sport. Iedereen van elk niveau. conditie of leeftijd is welkom. Daarnaast is het ook een prettig sociaal contactmoment. De groep loopt op de atletiekbaan van Sportpark De Knip in Zevenbergen en bij behoefte ook buiten de baan. Na afloop van de training wordt er nog een gezellig bakje koffie of thee gedronken in de kantine.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Je bent van harte welkom op de training op woensdagochtenden van 9.30 tot 10.30 uur. Of neem contact op via onze website: https://www.avgroenester.nl/contact