Nieuwe invulling Mauritshuis Willemstad

De gemeente Moerdijk zoekt naar een nieuwe permanente invulling voor het historische Mauritshuis in Willemstad. Het rijksmonument krijgt een meer centrale rol in de toeristische ontwikkeling van de Stelling van Willemstad, het netwerk van forten en vestingen dat onderdeel is van de Zuiderwaterlinie.

Toeristische en cultuurhistorische ambities

Vanuit de recreatieve en toeristische ambities wil het Moerdijkse college op de langere termijn het historische Mauritshuis beter benutten als toeristische en cultuurhistorische bezienswaardigheid. De komende periode wordt gebruikt om naar de juiste invulling te zoeken voor het Mauritshuis die past bij de ambities.

Dit betekent dat de openingstijden en het beheer worden aangepast. Vanaf 1 december 2015 is het Mauritshuis geopend op:

  • Maandag van 13:00 – 17:00 uur
  • Dinsdag van 11:00 – 17:00 uur
  • Woensdag van 11:00 – 17:00 uur
  • Donderdag van 11:00 – 17:00 uur
  • Vrijdag van 11:00 – 17:00 uur

In het toeristenseizoen is het Mauritshuis ook op zaterdag open.

Gebruik Mauritshuis

Het Mauritshuis biedt momenteel onderdak aan verschillende bedrijven: de Heemkundekring de Willemstad en een servicepunt van de Bibliotheek VanNu. De bibliotheek zoekt voor 30 juni 2016, de datum dat het huurcontract afloopt, naar een nieuwe locatie. De permanente tentoonstelling van de Heemkundekring volgt in dat spoor: binnen de aangepaste openingstijden van het Mauritshuis, zal ook de tentoonstelling te bezoeken zijn. Verder blijft het Mauritshuis net als nu te gebruiken als trouwlocatie en als vergaderruimte.