MV Oranjevaan deelt eerste ticket openluchtmusical uit aan oudste lid

Zij is het oudste lid van muziekvereniging Oranjevaan en daarom vond voorzitter Jan-Willem van Bodegom het leuk als zij het allereerste ticket van de grootse openluchtmusical, die gepland staat op 15, 16 en 17 mei, zou ontvangen. Mevrouw Grootenboer is al ruim 50 jaar lid van de Fendertse muziekvereniging en het leuke is dat ook haar dochter, haar kleindochter, haar kleinschoonzoon én haar achterkleinzoon lid zijn van de vereniging.

Laatstgenoemde, Finn, mocht het ticket vanmiddag aan zijn overgrootmoeder overhandigen, in woonzorgcentrum Fendertshof, waar mevrouw Grootenboer woont. Van Bodegom zei daarover: "Ik heb nagedacht aan wie ik dat eerste ticket zou geven. Nodig je dan de burgemeester uit, of een wethouder. Maar ja, die wethouders gaan er te pas en te onpas vandoor dus dat schiet ook niet op", grijnsde hij, duidend op het afscheid van wethouder Thomas Zwiers. "Ik wilde het dichterbij huis zoeken. Dichterbij huis, mevrouw Grootenboer is mijn tante, dat mag ik best wel even zeggen. Zij is het oudste lid van Oranjevaan en daarom vind ik dat zij het allereerste ticket in ontvangst mag nemen."

Tijdens Oorlogswinter de musical wordt er door Oranjevaan in samenwerking met Stichting Cultuur Fijnaart stilgestaan bij 75 jaar bevrijding. Het belooft een groots evenement te worden waarmee geschiedenis wordt geschreven, in de openlucht. De musical wordt namelijk opgevoerd op het evenemententerrein Fijnaart, alwaar drie grote, overdekte tribunes zullen worden geplaatst. Het decor bestaat uit een nagebouwd dorp, inclusief dorpsplein met muziektent waarop het vijftigkoppig orkest van Oranjevaan plaatsneemt. De cast, kindercast en het ensemble zijn ook ongeveer vijftig man, zodat circa honderd medewerkers het speelveld vullen. Daarnaast zijn er vele tientallen vrijwilligers achter de schermen in touw om van Oorlogswinter de musical een blijvende herinnering te maken. 

Oorlogswinter de musical is gebaseerd op het bekroonde jeugdboek van Jan Terlouw. De hoofdpersoon is de 15-jarige Michiel van Beusekom, zoon van de burgemeester van het fictieve dorp De Vlank. In de hongerwinter van 1944 raakt hij betrokken bij illegale activiteiten. Dan gaat alles mis en Michiel heeft geen idee hoe dat komt. Een spannende, meeslepende, ontroerende, romantische en soms ook vrolijke voorstelling over het eind van de Tweede Wereldoorlog. De toegangskaarten kosten € 21,50 p.p. voor de hoofdtribune en € 19,50 p.p. voor tribune A en B. Kaartjes zijn op stoelnummer verkrijgbaar via www.oorlogswinterfijnaart.nl. Hier kunt u tevens een ticket à € 2,00 p.st. reserveren voor een parkeerplaats voor auto's. Deze zijn beperkt beschikbaar dus op=op. Voor wie niet online wil of kan bestellen, organiseert Oranjevaan op enkele zaterdagen bij woonzorgcentrum Fendertshof speciale verkoopdagen.

www.youtube.com/watch?v=3NvzbOrd3JU

Beelden bij dit artikel