Mooi voor mooi: Elles Mollema uit Willemstad legt uit

Mijn naam is Elles Mollema en ik ben 15 jaar. Ik woon in Willemstad en zit op school op het Norbertus Gertrudis lyceum 4 vwo in Roosendaal. 1 op de 9 kinderen leeft in armoede en ik wil daar wat aan doen. Daarom doe ik mee aan de Miss Teen of Noord-Brabant 2020 verkiezing. Ik zit zelfs in de finale, daar ben ik wel trots op. ‘Maar hoe helpt dat dan?’ denk je nu misschien. Door mee te doen haal ik, samen met de andere deelneemsters, geld op voor LINDA foundation. Die geeft kinderen die in armoede leven een steuntje in de rug. Zelf heb ik het geluk dat ik in Willemstad woon en opgroei, hopelijk kan ik zo veel arme kinderen helpen.

Er is nog een reden dat ik meedoe aan de verkiezing. Ik wil andere jonge meiden helpen. Door mee te doen wil ik laten zien dat je moet kunnen zijn wie je bent. En dat je je niet onzeker mag gaan voelen door anderen. Iedereen heeft wel iets waarvoor hij of zij zich schaamt. Dat moet je gewoon kunnen vertellen zonder dat je bang zou moeten zijn voor de reacties van anderen. Zelf heb ik een vorm van smetvrees waardoor ik vaak mijn handen was en ze erg droog worden. Daardoor schaam ik me wel eens voor mijn handen.

Door mee te doen leer ik ook veel, zoals mezelf beter presenteren en me te ontwikkelen, maar vooral hoop ik veel meiden te inspireren en te kunnen helpen. Door te stemmen kan ik misschien de nieuwe Miss Teen of Noord-Brabant worden en meer meiden te helpen. Wil je helpen? SMS dan: Poll NoordBrabant Elles naar nummer 3010 (€1,10 per bericht en de stem geldt pas als je een bericht terug ontvangt). Het betekent veel voor mij als je stemt. Alvast heel erg bedankt! Groetjes: Elles.