Mevrouw Cor Rockx viert vandaag haar honderdste verjaardag

Vandaag viert mevrouw Cor Rockx haar 100ste verjaardag. Cor is geboren in Stampersgat, maar de 100-jarige blom is ongeveer 15 jaar geleden naar woonzorgcentrum De Blomhof in Standdaarbuiten verhuisd. Haar jongste broertje Leo, zelf vorige week 86 jaar geworden, woont in de kamer naast Cor. Achternichtje Wendy (links op de foto) uit Fijnaart kapt nog altijd de haren van haar tante Cor en mantelzorgster Marianne (rechts op de foto) uit Stampersgat zorgt al jaren voor Cor.

Wij stapten iets vroeger dan afgesproken De Blomhof binnen, waar wij heel hartelijk ontvangen werden met een kopje koffie in de ontmoetingszaal. Terwijl Marianne, Wendy en een aantal dames van De Blomhof het plafond versierden met 100-attributen, vertelden zij ons over Cor. "Ze is nooit getrouwd geweest en ze heeft ook geen kinderen. Ze komt wel uit een groot gezin, ze waren met 12 thuis. Van die 12 zijn er nog maar twee over, Cor en Leo. Leo woont in de kamer naast Cor", vertelt Marianne ons. Wendy vult aan: "Ze is ongeveer 15 jaar geleden naar De Blomhof verhuisd. Die keuze is gebaseerd op het feit dat er hier plaats was en in Stampersgat geen verzorgingstehuis is. Maar tante Cor woont hier wel heel graag, ze heeft het naar haar zin. Ze wordt goed verzorgd, dat zegt ze zelf ook, en ze gaat nog graag naar de bingo en naar de gym. Ze is ook best wel ijdel, ziet er graag verzorgd uit. Ik ben zelf kapster en ik kap al zo'n 30 jaar haar haren. Ook nu net heb ik haar haar gedaan, voor de receptie die om 15.00 uur start."

Net vóór die receptie, mochten wij op de kamer van Leo, even met de jarige jet praten. Bij het feliciteren steekt ze al van wal: "Ja dank u wel hoor, 100 jaar. Wat een leeftijd hè? Maar ik ben er nog hoor!", lacht Cor lief. Bij de vraag of wij mevrouw Rockx moeten schrijven, of dat wij Cor mogen schrijven, antwoordt ze ferm: "Ja, ik heet toch Cor, niet waar. Hier is het allemaal 'mevrouw Rockx' maar jullie mogen gewoon Cor schrijven." Aan haar broer Leo heeft Cor een goeie. "Wij hebben het goed samen hoor, ik ben vaak bij mijn broer. Nu ook weer, want mijn kamer is eigenlijk hiernaast. Maar Truus is ook op bezoek, dus zitten we hier", vertelt ze. Truus is getrouwd geweest met een broer van Cor en Leo, maar haar man is helaas anderhalf jaar geleden overleden. Goed contact heeft ze altijd onderhouden met haar schoonzus en zwager, dus ook op het 100-jarig verjaardagsfeestje van Cor mag en wil ze niet ontbreken. 

Wat er natuurlijk op zo'n memorabele dag bij hoort, is het maken van een mooie foto. De jarige jet, samen met haar broer Leo en haar schoonzus Truus, maar natuurlijk ook Cor samen met achternichtje Wendy en mantelzorgster Marianne. Ook al is Cor soms wel eens 'Oost-Indisch doof', zij nemen samen de zorg voor Cor al jaren op hun schouders, iets wat alleen grote complimenten verdient. Terwijl we met onze camera voor het drietal knielden om de foto te maken, legde Cor haar hoofd tegen dat van Wendy aan. Fotograferen is niet zo moeilijk ziet u wel, zolang u maar de juiste personen vastlegt. 

Wij feliciteren Cor nogmaals van harte met haar 100ste verjaardag en houden ons aan onze belofte: over 5 jaar komen wij weer bij haar langs voor haar 105e verjaardag!

Beelden bij dit artikel