Mantelzorgers én organisatie in het zonnetje gezet

De Week van de Mantelzorg is in het leven geroepen om de mantelzorgers in de gemeente Moerdijk een warm hart toe te dragen en hen eens te verwennen. Dit gebeurt door verschillende activiteiten voor jong en oud; van een Zumba-les tot schilderworkshop en van kickboksen voor de jongeren tot een muzikale bingo. Afgelopen week vond deze alweer voor de vijfde keer plaats.

Wendy, beroepskracht bij Surplus, is één van de gezichten achter de Week van de Mantelzorg: "Maar wij beslissen niet helemaal zelf wat er georganiseerd wordt in de week. Want we hebben na afloop altijd een evaluatie met de mantelzorgers zelf en inventariseren we eind augustus zo'n beetje bij de mantelzorgers die bij ons bekend zijn, welke activiteiten zij in de week zouden willen zien. We kijken dan vervolgens natuurlijk eerst of het mogelijk is en of we het kunnen realiseren, maar we nemen alle input mee en proberen zoveel mogelijk te luisteren naar de wensen van de mantelzorgers", aldus Wendy. 

Zondagmiddag vond de afsluitende middag plaats. Op deze laatste activiteit kwamen 130 mantelzorgers af en werd dit jaar georganiseerd in Klundert. Wethouder Eef Schoneveld mocht de opening verzorgen en hij pakte het gisteren even heel anders aan. Naast de mantelzorgers, zette hij ook vier dames in het zonnetje die deze week weer mede mogelijk hebben gemaakt. Van links naar rechts waren het Wendy, Barbara, Jannie en Mariëlle die een mooie bos bloemen mochten ontvangen. Waar Wendy en Mariëlle beroepskrachten zijn, zetten Barbara en Jannie zich geheel vrijwillig in.

Na de officiële opening en het welkomstwoord, werd het lunchbuffet geopend en speelden de Black Sheep Swing Band en de Mannen van de Straat de muzikale sterren van de hemel. 

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel