Lustrumeditie Polderchallenge Standdaarbuiten trekt meer dan 1000 deelnemers

Ga er maar aan staan: in een dorp waar zo'n 2300 mensen wonen, een evenement neerzetten waar zo'n 1000 mensen aan deelnemen. De Polderchallenge Standdaarbuiten bewijst jaar op jaar dat het mogelijk is en dit jaar vierden zij hun eerste lustrum. Op zaterdag namen 750 volwassenen deel aan de Fun Run (6 km), de Tough Run (12 km) of de Ultimate Run (18 km) en op zondag waren het 300 kinderen die de Inimini Run (600 m) en de Kids Run (2,5 km) trotseerden.

Hindernissen, klimwerk, modderbakken, evenwichtsbalken, noem het maar op; het evenement barst van de sportieve uitdagingen. Hartelijk ontvangen werden wij door Theo, die ons meer inside informatie gaf over het evenement. "Het is ons eerste lustrum en we zijn door de jaren heen steeds meer gegroeid. We begonnen 5 jaar geleden met 50 deelnemers en hebben vier jaar lang de Polderchallenge op één dag georganiseerd. Nu voor de vijfde editie hebben we voor het eerst besloten om de challenge verdeeld over twee dagen te organiseren en hebben we 1050 deelnemers mogen ontvangen. Ze komen zelfs uit Friesland en België naar ons evenement toe. Dat is super tof en dat maakt ons natuurlijk heel trots", aldus Theo. 

Op de vraag of de Polderchallenge zijn max al heeft bereikt, is Theo afwachtend. "Tja, ik denk dat we met dit aantal deelnemers verdeeld over twee dagen, nog een goed evenement kunnen neerzetten. Wij verkiezen de kwaliteit namelijk boven de kwantiteit. Ons vaste bouwteam bestaat uit zo'n 15 personen, die al zeker een maand bezig zijn met opbouwen van het evenement. De meeste van ons zijn 11 maanden per jaar bezig met dit evenement, het is een echt deel van ons leven geworden. Daarnaast hebben we op zaterdag 140 en vandaag 90 vrijwilligers die ons helpen. Dat zijn er dus zo'n 230 in het hele weekend, wat dan ook direct de reden is dat we dit neer kunnen zetten. Daar zijn we heel dankbaar voor."

Met dank aan de organisatie, mochten wij gisterenmiddag ook even bij de start komen kijken, waar we leuke foto's maakten van de Inimini's en de Kids. U bekijkt onze foto's allemaal in het fotoalbum via deze directe link: https://kijkopmoerdijk.nl/albums/polderchallenge-standdaarbuiten-2019.html.

Beelden bij dit artikel