Agrodag Zevenbergschen Hoek ontvangt Noord-Brabantse Ploegkampioenschappen

Op zondag 8 september vond de 32ste Agrodag plaats in Zevenbergschen Hoek. Het evenement dat eens in de twee jaar wordt georganiseerd, mocht naast oude tractoren, de trekkerbehendigheidswedstrijd en helikoptervluchten, ook de Noord-Brabantse Ploegkampioenschappen ontvangen. 22 deelnemers mochten met hun eigen ploegen strijden om de eerste plaats, waarbij schone en rechte ploegvoren gemaakt moeten worden.

Waar de ploegkampioenschappen vorig jaar plaats vonden in Willemstad, was Zevenbergschen Hoek dit jaar het decor voor de provinciale wedstrijden. De Agrodag wordt eens in de twee jaar georganiseerd en dus kon het één met het ander gecombineerd worden. Hartelijk ontvangen werden wij door Arie de Lint, eigenaar van het terrein én tevens 'al heel lang' voorzitter van de Agrodag. "De Agrodag is begonnen met alleen de trekkerbehendigheid, maar naar verloop van tijd haalden we er meerdere activiteiten bij. We groeiden met het evenement en toen de eerste voorzitter ermee stopte, heb ik het stokje overgenomen. Wanneer dat was weet ik echt niet meer, maar dat is al heel lang zo. Voorheen was het nog een Agroweekend, maar inmiddels wordt alles minder en dus ook de belangstelling. We hebben onze eigen club, met bekenden van hier en de omgeving, maar het aantal toeschouwers en publiek loopt jammer genoeg terug", aldus de voorzitter. 

Dat de passie voor het agrarische evenement bij Arie met de paplepel is ingegoten, blijkt wel toen wij met zijn vader Wim mochten spreken. Wim de Lint werd in 1957 namelijk wereldkampioen ploegen. "In 1954 werd ik Nederlands kampioen ploegen en mocht ik meedoen aan de wereldkampioenschappen in Ierland, waar ik toen derde werd. In 1957 werd ik wéér Nederlands kampioen en heb ik vervolgens mijn eigen ploeg over laten vliegen naar Amerika, waar het wereldkampioenschap gehouden werd. En met resultaat: ik won", glimlachte Wim. Hoewel geen WK meer, wordt met name de Agrodag en de liefde voor de agrarische sector in de familie De Lint overgedragen van generatie op generatie, want naast Wim en Arie, zijn ook Arie's zoon en dochter inmiddels bij de organisatie betrokken. 

Bezoekers van de Agrodag 2019 konden naast de ploegkampioenschappen, ook genieten van de trekkerbehendigheid, konden zij een vlucht maken met een helikopter, de pareltjes van Trekker Oldtimer Club Liesbosch bewonderen én genieten van een hapje en drankje bij de tent. De kampioenschappen in Zevenbergschen Hoek brachten zes winnaars voort, in de categorieën Rondgaand, Wentel, Hefploegen, Wielploegen, Oldtimer Parallel en H&W. De volledige uitslag mochten wij van Arie ontvangen, evenals een aantal aanvullende foto's waaronder een foto gemaakt vanuit de helikopter! Arie; onze hartelijke dank! 

Uitslagen Noord Brabantse Ploegkampioenschappen 2019

Rondgaand 

 1. Ad Buijs 104,5
 2. Jannes van de Pas 97
 3. Clemens Wouters 92,5
 4. Wim van de Pas 90

Wentel

 1. Jack van de Broek 109,5
 2. Bram van Beers 103
 3. Harm van de Velden 101
 4. Michael van de Velden 96

Hefploegen 

 1. Frans Das 96
 2. Jan Jonkers 82,5
 3. Tom Smaling 81,5
  Piet Kuijpers 81,5

Wielploegen 

 1. Peter Beex 82,5
 2. Henk Tuytelaars 80,5
 3. Piet v/d Kemenade 77

Oldtimer parallel  

 1. Jan de Pinth 84,5

H&W     

 1. Marius Jenniskens 96
 2. Ben Buijs 95
 3. Johan Crooijmans 93,5
 4. Jan Hollebrandse 90,5
 5. Ad Hagenaars 80,5
 6. Ad Coertjens 68,5

Jury

 • Herman de Klein – Rondgaand
 • Wim v/d Broek – Rondgaand
 • Cris Ooms – Wentel
 • Toon de Gouw – Wentel


*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel