Loek en Bep Noort uit Zevenbergen vandaag maar liefst 70 jaar getrouwd

Wij kennen diamanten paren, 60 jaar getrouwd, wij kennen briljanten paren, 65 jaar getrouwd, maar een platina paar hadden wij nog nooit ontmoet. Tot gisteren dan, toen wij kennis mochten maken met Loek en Bep Noort uit Zevenbergen, die vandaag maar liefst 70 jaar getrouwd zijn.

Loek en Bep, beiden 89 jaar oud, leerden elkaar kennen in Den Haag en zijn al op 19-jarige leeftijd getrouwd. Op 6 oktober 1948 vroeg Loek aan Bep of zij zijn vrouw wilde worden en vertelde haar daarbij: "Als we dit gaan doen, dan blijven we bij elkaar en komt er nooit meer iemand tussen". En zo het geschiede, Loek en Bep zijn inmiddels 70 jaar huwelijk verder. 

Lange tijd woonden Loek en Bep in Den Haag, maar 34 jaar geleden zijn ze naar Zevenbergen verhuisd. Bep heeft 10 jaar lang in het winkeltje gestaan van het wooncomplex waar ze nu nog steeds wonen, Loek was klokkenmaker. "Alle soorten klokken heb ik gerepareerd. Van horloges tot wandklokken en van staande klokken tot koekoeksklokken. Alles. En dat deed ik voor heel Zevenbergen", vertelt Loek. 

Alhoewel ze samen ook zeker verdrietige tijden hebben gekend, zijn ze na al die jaren nog steeds dol op elkaar. Bep vult Loek aan waar hij het nodig heeft, Loek slaat een arm om Bep heen op het moment dat we een foto wilden maken voor bij dit artikel. Dat zelfs na 70 jaar de liefde nog niet verloren hoeft te gaan, blijkt des te meer toen het bruidspaar elkaar lieflijk kuste. Menig mens kan hier, wat ons betreft, een groot voorbeeld aan nemen. 

De redactie van KijkopMoerdijk dankt Loek en Bep voor de gastvrije ontvangst en feliciteert hen natuurlijk van harte met deze bijzondere mijlpaal.

Beelden bij dit artikel