Lions Symposium voor ondernemers over duurzaamheid & innovatie in gemeentehuis Moerdijk

Op maandag 23 maart 2020 organiseert Lionsclub Zevenbergen een symposium voor ondernemers met als thema: ‘De maakbare wereld? Door innovatie naar duurzaamheid!’. Het symposium wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Moerdijk, Port of Moerdijk en Ecotec. Met het symposium dragen de Lions bij aan de maatschappelijke discussie rond duurzaamheid, met name voor het bedrijfsleven, en met de opbrengsten van het symposium ondersteunen zij diverse goede doelen.

Symposium biedt inzicht en expertise
Tijdens het symposium ‘De maakbare wereld? Door innovatie naar duurzaamheid!’ kijken we op macro en micro niveau naar echte innovaties, die maken dat het bedrijfsleven duurzamer wordt.

We bieden inzicht voor ondernemers: wat betekenen de lange termijn doelstellingen precies voor de lokale ondernemingen in Nederland, West-Brabant en Moerdijk? Welke gevolgen heeft dit voor uw kortere termijn doelstellingen als ondernemer?

Wat mag u van de overheid verwachten? Hoe gaat de (lokale) overheid het bedrijfsleven concreet ondersteunen in hun rol bij de verduurzaming van de maatschappij?

Bestaat de ‘maakbare wereld’ wel?
We denken vaak dat we een ‘maakbare wereld’ hebben. De vraag is of dit wel echt zo is. De discussies rondom klimaat en milieu hebben vaak een negatieve insteek: we moeten meestal minder gebruiken en meer betalen.

Wij willen de focus leggen op vernieuwing, echte innovatie. Verbeteringen tonen, die bijdragen aan het milieuvraagstuk, maar tegelijk ons welvaartsniveau handhaven. Want dat is zeker mogelijk

Tijdens het symposium ‘De maakbare wereld? Door innovatie naar duurzaamheid!’ delen diverse sprekers hun expertise met u. We tonen u het proces van innovatie en aansprekende voorbeelden. En bewijzen hoe ondernemers hierdoor bijdragen aan een duurzame(re) wereld.

Sprekers en paneldiscussie
Meerdere experts delen hun kennis met u! Onderstaande sprekers belichten het thema: ‘De maakbare wereld? Door innovatie naar duurzaamheid!’, allen vanuit de visie van hun organisatie.

Richard Zwinkels, General Manager Shell Moerdijk
Richard Zwinkels is de General Manager van Shell Moerdijk. De strategie van Shell is al gericht op een transitie van fossiele brandstoffen naar andere energiebronnen. Hij licht toe hoe Shell verwacht met haar strategie sterker uit de wereldwijde transitie naar koolstofarme energie te komen.

Klaas Kerssemakers, COO Anthony Veder
De in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier gevestigde tankrederij Anthony Veder is één van Nederlands grootste rederijen, gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare gassen. De onderneming speelt een voortrekkersrol in de distributie van LNG, het vloeibare gas als alternatief voor stook- en dieselolie.

Désirée Brummans, wethouder duurzaamheid gemeente Moerdijk
Désirée Brummans is wethouder bij de gemeente Moerdijk. Zij heeft duurzaamheid in haar portefeuille en de gemeente streeft er naar één van de groenste gemeenten van Nederland te zijn. Daarom kijkt de gemeente naar mogelijkheden voor zonne-energie, windenergie en warmtevoorzieningen.

Bart Vos, Professor School of Business & Economics, Maastricht University
Prof. Dr. Ir. Bart Vos combineert state-of-the-art supply chain management onderzoek met praktische relevantie. Hij is momenteel hoogleraar Supply Chain Innovation aan de Universiteit Maastricht en wetenschappelijk directeur van het Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI) in Venlo, Nederland.

Paneldiscussie
Na de presentaties is er een paneldiscussie, waar bezoekers vragen kunnen stellen aan zowel sprekers als vertegenwoordigers van gemeente Moerdijk. Programma
14.30 Inloop
15.00  Sprekers Shell Moerdijk, Anthony Veder, Maastricht University
16.30  Pauze
16.45  Spreker gemeente Moerdijk en paneldiscussie
18.15  Netwerkborrel met hapje (drinks & bites)
19.30 Afsluiting

Deelname en kosten
Symposium ‘De maakbare wereld? Door innovatie naar duurzaamheid!’
Datum: maandag 23 maart 2020
Tijd: 14.30 uur
Locatie: Gemeentehuis Moerdijk, Pastoor van Kessellaan 15, 4761 BJ Zevenbergen
Deelname: € 45,00 per persoon, studenten -met identificatiebewijs- € 25,00

U kunt zich inschrijven via https://zevenbergen.lions.nl/LionsSymposium.