Leerlingen Markland College Zevenbergen voorgelicht over verkeersveiligheid

In 2015 werd er al een convenant getekend door politie, Veilig Verkeer Nederland, het Markland College Zevenbergen en de gemeente Moerdijk om de verkeersveiligheid van naar school gaande kinderen te verbeteren. Om de leerlingen van het Markland College op een leuke manier voor te lichten, vond er vandaag een actiedag plaats op zowel het college als op het gemeentehuis. 

Op het Markland College ontmoeten wij Hans, docent Lichamelijke Opvoeding, die tevens de coördinator van deze actiedag op het college. "Team Alert is hier aanwezig om de leerlingen door een Virtual Reality bril te laten kijken waarop ze echt in een verkeerssituatie stappen. Ja, niet écht natuurlijk, ze kunnen hier gewoon lekker op een kuipstoeltje zitten, maar via de bril wordt er een filmpje afgespeeld waarbij de leerlingen keuzes kunnen maken hoe zij zich in het verkeer zouden gedragen. Maken ze een verkeerde keuze, kunnen ze bijvoorbeeld in het filmpje ook een ongeluk krijgen." Eén van de enthousiaste jongeren van Team Alert stelt ons gerust: "Geen bloed enzo, maar dan komt er 'auw' of 'boem' in beeld te staan en kunnen ze het opnieuw proberen."

In de Moerdijkzaal van het gemeentehuis staan Sanne, Franka en Nienke van Team Alert de leerlingen op te wachten. Zij maken de leerlingen middels een interactieve voorlichting bewust van hun eigen verkeersgedrag. Met filmpjes, opdrachten en spelletjes, leren zij meer over het verkeer en welke situaties veilig en vooral welke onveilig (kunnen) zijn. Tijdens die opdrachten kunnen er punten verdiend worden. Het vak dat de meeste opdrachten goed volbrengt, wint en krijgt een leuke prijs mee naar huis. Ook worden de leerlingen door presentatrice Sanne uitgedaagd om te debatteren, waarna de jury beslist wie dat het beste doet. Hij of zij krijgt zelfs een beker mee naar huis. Dit gebeurde vandaag in drie sessies, verdeeld over de hele dag. Wij kwamen binnenlopen tijdens de tweede sessie, waar meneer Louis Onrust en meneer Nescho Bogaarts de honneurs als jury waar mochten nemen, streng doch rechtvaardig!

Een leuke, maar vooral leerzame dag waarvan wij enkele foto's hebben gemaakt. U bekijkt ze allemaal in de fotoslider boven dit artikel. Wij danken communicatieadviseur van de gemeente Moerdijk, Marjolein, voor het toesturen van de foto's met de gekleurde brillen!

Beelden bij dit artikel