Gastoudergezin in Zevenbergen gezocht voor Italiaanse uitwisselingsstudent

Het Markland College Zevenbergen is op zoek naar een gastoudergezin voor een Italiaanse uitwisselingsstudent. De 17-jarige Ivan wil zich de Nederlandse taal en cultuur eigen maken en woont nu tijdelijk in Bergen op Zoom. Hij wil graag de rest van zijn uitwisselingsjaar (tot de zomervakantie) afmaken in Zevenbergen. 

De oproep van het Markland College luidt als volgt:

Beste ouders,

Dit jaar heeft het Markland College een Italiaanse scholier in de schoolbanken: de 17-jarige Ivan. Hij is hier via uitwisselingsorganisatie YFU, onder meer om zich de Nederlandse taal en cultuur eigen te maken. Ivan woont op dit moment in een tijdelijk gastgezin in Bergen op Zoom en wil heel graag de rest van zijn uitwisselingsjaar afmaken in Zevenbergen. We zoeken een gastgezin voor hem waar hij tot het einde van het schooljaar kan blijven.

Ivan is zelfstandig, zelfverzekerd en impulsief: een echte Italiaan. Daarnaast is hij eerlijk, trouw en gevoelig. Hij is sinds augustus in Nederland, spreekt onze taal al behoorlijk en geniet van zijn voetbalwedstrijden in het weekend. Daarnaast spreekt hij graag af met vrienden en is hij dol op dieren. Het is zijn ambitie om een succesvol zakenman te worden en wil daarvoor iets van business of economie studeren.

Lijkt het u het leuk om Ivan onderdak te bieden tot aan de zomervakantie? Het in huis nemen van een YFU-student is een bijzondere ervaring voor de hele familie. Het dagelijks leven van uw gezin is namelijk buitengewoon interessant voor een uitwisselingsstudent. Als gastgezin deelt u uw verhaal, tradities en gebruiken, terwijl u zelf leert over een heel andere cultuur.

Wilt u eerst meer informatie over deze organisatie? Kijk dan op https://gastgezin.yfu.nl/. Voor vragen of reacties kunt u terecht bij Inge Vossers via info@yfu.nl of 0297-264850.

Gaat u de interculturele uitdaging aan?