Leefbaarheidsimpuls Zevenbergschen Hoek officieel geopend mét cadeautje

Wethouder Jack van Dorst noemde de herinrichting van de Hoofdstraat en Driehoefijzersstraat in Zevenbergschen Hoek een 'leefbaarheidsimpuls voor de kern'. Vanmiddag verzorgde de wethouder, samen met de aannemer van dienst Kroeze Infra B.V. de officiële opening van het traject dat al startte in 2013. In eerdere berichtgeving was aangekondigd dat wethouder Désirée Brummans aanwezig zou zijn, maar Van Dorst heeft de opening van haar overgenomen. 

Tijdens de werkzaamheden in de kern van Zevenbergschen Hoek is de riolering, het groen, de verlichting en de verkeersveiligheid aangepakt. Bij het noemen van dat laatste onderwerp in zijn speech, mocht Van Dorst van het aanwezige publiek als antwoord gejoel ontvangen. Hij reageerde vervolgens met: "Ik geef eerlijk toe, we hebben de 100% verkeersveiligheid niet behaald. Maar het is wel zo en dat moet u met me eens zijn, we kunnen veel doen aan de infrastructuur, maar om die 100% te behalen zijn we afhankelijk van zowel de inwoners als de passanten die door Zevenbergschen Hoek rijden. Handhaving is en blijft hierin een aandachtspunt, maar ook de mensen zelf spelen een grote rol. Ik hoop langs deze weg dat de bewustwording hiervan verbetert en u zelf ook op een beheersde manier door de kern zult rijden."

Bij de opening was vanmiddag ook schaapherder Bas aanwezig met een aantal schapen en lammetjes, die hij af en toe oppakte zodat de kinderen de lammetjes konden aaien en vragen aan hem konden stellen. Voor de innerlijke mens werd goed gezorgd door de drie lokale culinaire ondernemers: de bakker, de slager en de restaria. 

Namens de aannemer, die anderhalf jaar geleden door de gemeente is benaderd om de uitvoering op zich te nemen, mag (met name) de jeugd van Zevenbergschen Hoek een cadeautje ontvangen. Zij onthulden vanmiddag een speeltoestel in de vorm van een stuur, waar aan gedraaid kan worden en er vervolgens kinetische energie wordt opgewekt. Een voorbeeld van kinetische energie is een fietsdynamo. Er is nog geen locatie uitgekozen voor het cadeau, dat mogen de inwoners zelf beslissen en communiceren middels de Dorpstafel. 

Beelden bij dit artikel