Koninklijke Onderscheiding voor Huib en Anneke Knook-de Vrij uit Fijnaart

Vanmorgen ontvingen Huib en Anneke Knook-de Vrij uit Fijnaart uit handen van burgemeester Jac Klijs een Koninklijke Onderscheiding. Beide echtelieden wisten van niets, toen de burgervader ineens aanbelde met lintjes voor hen allebei. Huib wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vrijwilligersactiviteiten bij onder andere de Christelijke Basisschool Zwingelspaan en de Rijvereniging en Ponyclub Oranje Ruiters. Anneke wordt ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar vrijwilligersactiviteiten bij achtereenvolgens de Gereformeerde kerk en de Protestantse kerk in Fijnaart.

Verdiensten de heer Huib Knook (75 jaar) uit Fijnaart
Decorandus was in de periode 1970-1999 bestuurslid en penningmeester van de Christelijke Basisschool Zwingelspaan. Van 1976-2006 was hij vrijwilliger bij en voorzitter van de Rijvereniging en Ponyclub Oranje Ruiters Willemstad en Fijnaart. Hij deed onder meer het wedstrijdsecretariaat. Decorandus is sinds 1976 vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Hij fungeert als jury springen tot en met ZZ en rijstijl springen. Tevens is hij federatievertegenwoordiger cat 2/3. In het verleden was hij jury afdelingsdressuur, parcoursbouwer springen, vicevoorzitter van de Zeeuwse bond en jury dressuur M.

Vanaf 2004 is decorandus actief als vrijwilliger bij achtereenvolgens de Gereformeerde kerk en de protestantse kerk in Fijnaart. Hij schenkt koffie na de kerkdiensten en is betrokken bij de organisatie van de rommelmarkt en de bazaar, waarvoor hij onder meer sponsors zoekt. Tevens pleegt hij onderhoud aan de begraafplaats. Hij was lid van de taakgroep kerkrentmeesters en zat in het moderamen. Ook was hij destijds betrokken bij de fusiebesprekingen met de Hervormde kerk Fijnaart.

Verdiensten mevrouw Anneke Knook – de Vrij (73 jaar) uit Fijnaart
Decoranda is sinds 1975 vrijwilliger bij achtereenvolgens de Gereformeerde kerk en de Protestantse kerk in Fijnaart. Zij fungeert als pastoraal medewerker en is betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse bazaar. In het verleden was ze scriba, pastoraal ouderling en voorzitter van zowel de Taakgroep Pastoraat als de kerkenraad. In de periode 2004-2013 speelde ze een rol in de leiding van de kindernevendienst en de liturgiecommissie en bij de organisatie van de gespreksgroepen.

KijkopMoerdijk.nl feliciteert Huib en Anneke van harte met het ontvangen van deze Koninklijke onderscheiding!

Beelden bij dit artikel