Koninklijke Onderscheiding voor brandweerman Bram Verhoeven uit Klundert

Bram Verhoeven uit Klundert is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde gisteravond in de brandweerkazerne van Klundert. Bram mocht de Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van wethouder Eef Schoneveld, omdat hij ruim 31 jaar brandweervrijwilliger in de post Klundert is geweest.

Waar het meestal een complete verrassing is, is het bij de brandweer eigenlijk wel gebruikelijk. Desalniettemin werd Bram Verhoeven (60) toch thuis opgehaald met een brandweerwagen, om bij de kazerne aan de Westerstraat in het zonnetje gezet te worden. Collega brandweerlieden, familie en vrienden stonden hem daar op te wachten, samen met uw redactie. 

Clustercommandant Berrie de Groot richtte het woord allereerst aan Bram. Bram is al meer dan 31 jaar lid van de brandweer en ook in dezelfde post. Waar deze begon als gemeente Klundert, ging deze over in gemeente Moerdijk en hedendag Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Geef het beestje maar een naam, want al met al zijn de brandweervrijwilligers echte hero's. De oproep dat de post Klundert op zoek is naar nieuwe hero's, hebben wij al enige weken geleden op ons platform gepubliceerd. "Gezien het minimumaantal brandweerpakken dat je daar ziet hangen, is het wel gewenst dat mensen zich aanmelden bij de brandweer. Er zijn grootse plannen met de kazerne, we willen uitbreiden en verbouwen, maar wanneer we te weinig vrijwilligers hebben, is dit een lastige zaak", aldus De Groot. Wethouder en loco-burgemeester Eef Schoneveld noemde de vrijwilligers in zijn speech 'het cement van de samenleving'. 

Bram neemt na zijn jarenlange dienst afscheid bij de brandweer en na de speeches van Berrie, Machiel en wethouder Schoneveld, mocht Bram's vrouw Jeanette de onderscheiding bij haar man opspelden. Dat bij dit soort gelegenheden de zogenaamde 'statieportretten' gebruikelijk zijn, snapt iedereen. Dat een foto met kinderen en kleinkinderen leuker is, ook! Zoons Sander en Jasper, die beiden óók bij de brandweer actief zijn, en kleinkinderen Fabyan en Marith poseerden dan ook vol trots bij pa en ma en opa en oma.

KijkopMoerdijk feliciteert Bram van harte met zijn terechte onderscheiding en wenst hem veel geluk toe in de toekomst. Ook danken wij de brandweerlieden voor de hartelijke ontvangst gisteravond.

Wilt u ook brandweerhero worden, bent u geïnteresseerd of kent u iemand die dit op het lijf geschreven is? Lees dan eens meer in ons artikel van 19 mei jl. via deze directe link https://kijkopmoerdijk.nl/nieuws/brandweer-klundert-zoekt-parttime-heros.html

Beelden bij dit artikel