Kinderen fleuren ouderen op met kerstschilderijtjes en videobellen

PCBS De Regenboog in Zevenbergen ontving half oktober een mailtje van Chanadoa Sinanu, vrijwilligster bij woonzorgcentrum De Zeven Schakels in Zevenbergen. Zij vertelde dat ze merkt dat de ouderen zich eenzaam voelen en om hen een hart onder de riem te steken, legde ze contact met de basisschool, met het idee of de kinderen niet iets moois voor de ouderen wilden knutselen.

“De ouderen met wie ik graag werk, voelen zich erg eenzaam in deze coronatijd. Ze kunnen steeds minder doen, denk bijvoorbeeld aan een bingo of een andere gezamenlijke activiteit. Ik wil de mensen graag wat opfleuren. Wellicht kunnen de kinderen iets knutselen voor de ouderen. Natuurlijk wil ik graag meedenken en meehelpen waar nodig”, zo luidt de mail van Chanadoa.


Voor De Regenboog kwam dit verzoek als geroepen. Ieder jaar wil de school, samen met de kinderen, iets betekenen voor een ander, vooral in deze donkere dagen voor kerst. Juf Renske van groep 7 heeft contact gelegd met Chanadoa en haar aangegeven dat haar leerlingen graag schilderijtjes wilden maken met een kersttafereeltje erop. Chanadoa zou zorgen voor 25 canvasdoeken, de kinderen en juf Renske voor de rest.

Met veel plezier en rode konen hebben de kinderen van groep 7 zich ingezet om er een prachtig schilderijtje van te maken. Eén van de leerlingen zei: “Als je het met je hart doet, wordt het altijd mooi. Het komt wel in de kamer te hangen van één van de mensen hè?!”. Ook het inpakpapier hebben de kinderen helemaal zelf gemaakt en het presentje voorzien van een klein, persoonlijk tekstje.

Waar de kinderen voorgaande jaren kerstliedjes zongen tijdens een kerstdienst bij de Zeven Schakels en ook wel eens persoonlijk kerstkaartjes hebben gebracht, is dat dit jaar helaas niet mogelijk. Op maandag 14 december om 13.00 uur werd er daarom een live verbinding gelegd tussen De Regenboog en De Zeven Schakels, zodat de leerlingen konden videobellen met de ouderen terwijl ze het kerstcadeautje in ontvangst namen. Dat zorgde voor emoties, zowel bij de leerlingen als bij de ouderen, waar zelfs tranen in de ogen ontstonden. Ook de opa van één van de kinderen verscheen op het grote scherm en ook hij mocht een schilderijtje in zijn handen gedrukt krijgen.

Beelden bij dit artikel