KijkopMoerdijk licht uit: Stichting Carnaval Zevenbergen

Het is vandaag tijd om een stichting uit te lichten die langzamerhand steeds dichterbij hun hoogtepunt gaan komen: Stichting Carnaval Zevenbergen. Dit jaar heeft Zeuvebultelaand een nieuwe leutvorst die de leuttrein zal gaan aanvoeren: onder leiding van Zijn Dorstlustige Hoogheid Prins Wilfried d'un Êerste wordt het carnaval in Zevenbergen ook dit jaar weer een geweldig feest. 

Voor menigeen is de Elfde van de Elfde (11 november) het begin van het carnavalsseizoen, maar niet voor de stichting. Elk jaar zijn zij vanaf begin september tot eind maart bezig met alle voorbereidingen en nazorg voor de uitvoering van het grootste feest van het jaar. Naast het bestuur, de Raad van 11 en de Ereraad, zijn vele mensen verdeeld over maar liefst zeventien comissies, als vrijwilliger actief betrokken bij de organisatie. De Stichting Carnaval Zevenbergen organiseert niet alleen hét carnaval in Zevenbergen, maar organiseert ook festiviteiten die specifiek gericht zijn op een bepaalde doelgroep.

Zo hebben zij de afgelopen jaren een scholenproject opgezet waar de meeste scholen in Zevenbergen aan meedoen.  Voor elke groep, voor elke leeftijd is er compleet uitgedacht programma, zodat iedereen elk jaar in aanraking komt met het fenomeen carnaval. Als afsluiting hiervan is er elk jaar op de vrijdag voor carnaval een gezamenlijk carnavalsfeest in de sporthal onder de noemer 'Kullekusbal'. Daarnaast faciliteert Stichting Carnaval Zevenbergen in de eigen loods een mini-bouwplaats voor alle kinderen zodat ze de ruimte, de materialen én de hulp krijgen om een mooie creatie voor de kinderoptocht te bouwen. 

Naast de kinderen, mogen natuurlijk ook de ouderen niet ontbreken. Elk jaar organiseert de stichting het 'Grijze Kuivebal' en wordt er in woonzorgcentrum De 7 Schakels een carnavalsmiddag gevierd, waarbij de polonaise wordt ingezet tussen de rolstoelen en de rollators. 

Ook mensen die ziek zijn en daardoor niet in de gelegenheid zijn om op hun eigen manier carnaval te vieren, worden niet vergeten. Met een kleine attentie in de vorm een bloemetje of een plantje steekt de stichting deze carnavalsvierders een hart onder de riem. Mocht u iemand kennen die door deze omstandigheden niet kan deelnemen aan het carnavalsfeest, laat het de stichting gerust weten. Dan kunnen zij deze persoon op een passende manier een klein beetje aandacht geven.

Het programma rondom carnaval in Zeuvebultelaand (globaal):

 • 26 januari:  Huis aan huis aanbieden van de Bult
 • 9 februari:  Kaart verkoop Grijze Kuivebal en Bont Gemaauw
 • 14 – 17 februari:  Bont Gemaauw
 • 23 februari:  Grijze Kuivebal
 • 24 februari:  7 Schakels bal
 • 26 februari:  Ladies Night
 • 27 februari:  Inschrijven Kinderoptocht
 • 28 februari:  Ziekenbezoek
 • 1 maart:  Kullekusbal – Scholenochtend
 • 2 maart:  Kinderoptocht
 • 3 maart:  Carnaval in de Bartholomeuskerk
 • 4 maart:  Kindermiddag in de Borgh
 • 5 maart:  Grote optocht

Wilt u meer informatie over Stichting Carnaval Zevenbergen, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopMoerdijk, door op deze directe link te klikken: https://kijkopmoerdijk.nl/organisatie/stichting-carnaval-zevenbergen.html

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopmoerdijk.nl!

Beelden bij dit artikel