KijkopMoerdijk licht uit: Slagwerkkorps Oranje Garde

Vandaag is het tijd om weer eens een muzikale vereniging uit te lichten: Slagwerkkorps Oranje Garde uit Klundert. Dit gezelschap heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een allround muziekkorps en heeft een indrukwekkend C.V. met vele optredens in binnen- en buitenland. Dit doen zij alleen met ongestemde slagwerkinstrumenten, waardoor moderne muziek en show brengen een uitdaging is die de muzikanten van Oranje Garde graag aan gaan. 

Streetparades, optochten, taptoes, festivals, concerten; Oranje Garde is een bijzonder muziekkorps met een swingend, modern en afwisselend repertoire. Van slagwerkmarsen met extra percussie toevoegingen tot slagwerkmuziek gebaseerd op Braziliaanse ritmes, samba- en discomuziek. Naast de muziek, ademt Oranje Garde ook show en spektakel. Zij dragen altijd hun kenmerkende uniformen in het oranje-zwart, passen diverse special effects toe in hun shows en gaan iedere keer weer voor een verrassing. Een dans op straat is iets wat niemand verwacht, maar wat bij Oranje Garde gewoon gebeurt. 

Oranje Garde Klundert heeft de laatste jaren een goed bezette agenda. Voor optochten en streetparades zijn de slagwerkers al diverse malen afgereisd naar Frankrijk en België, naar pretparken zoals de Efteling en Bobbejaanland en voor een optreden reizen ze van hier naar Duitsland en alles ertussen. Uiteraard is Oranje Garde ook veel te vinden in de gemeente Moerdijk en dan natuurlijk vooral in thuisbasis Klundert, bij evenementen zoals Koningsdag, de avondvierdaagse en Klundert bij Kaarslicht. In een aantal gevallen doen zij die optredens samen met het jeugdkorps, bestaande uit kinderen tussen de 7 en 14 jaar.

Wist u dat Slagwerkkorps Oranje Garde op dit moment werkt aan een nieuwe Taptoeshow? Deze wordt eind april / begin mei gepresenteerd en draagt de titel: Percussion Around the World. Zoals de titel al aangeeft zullen er in deze show veel verschillende slagwerkstijlen ten gehore worden gebracht, elk met hun eigen choreografie. Van strak en statig tot swingend met dans en hier en daar een gimmick.

Wilt u meer informatie over Slagwerkkorps Oranje Garde, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopMoerdijk, door op deze directe link te klikken: https://kijkopmoerdijk.nl/organisatie/slagwerkkorps-oranje-garde.html

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopmoerdijk.nl!