KijkopMoerdijk licht uit: Korfbalvereniging DSO Klundert

Vandaag lichten we een lokale vereniging uit die in het teken staat van een sport die als één van de weinige sporten in de wereld gemengd is: Korfbalvereniging DSO Klundert. DSO, wat staat voor Door Samenspel Overwinnen, is een actieve vereniging, die naast wedstrijden ook veel andere activiteiten organiseert. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen al terecht bij DSO, waar ze bij de Kangoeroes starten met springen, rennen en natuurlijk scoren.

Korfbal is een veelzijdige sport, waarbij je zowel moet aanvallen als verdedigen, waarbij je zowel technisch als tactisch bezig bent. Snelheid, uithoudingsvermogen en kracht zijn belangrijk, evenals de omgang met de bal. Korfbal is een sport die in populariteit toeneemt, mede omdat mannen en vrouwen samen in één team kunnen spelen. DSO Klundert bestaat inmiddels uit zo'n 300 leden en beschikt over een accommodatie op Sportpark Molenvliet, met drie kunstgrasvelden, een fraaie kantine, kleedruimtes en materiaalhokken. Voor de jongste kinderen is er tevens een speeltoestel en een zandbak aanwezig. Van november tot (en met) maart wordt er binnen getraind in sporthal van De Niervaert.

DSO is daarnaast ook actief op vele andere gebieden. Dankzij een grote groep vrijwilligers kunnen zij activiteiten organiseren van playbackshows tot bingo's en van vossenjachten tot disco's. Iedere twee jaar worden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet middels een speciale feestavond, ieder jaar is er een jeugdkamp en iedere vijf jaar een volwassenenkamp. Het jonge bestuur zorgt daarnaast voor een frisse wind door de vereniging. Zonnepanelen bij het sportpark, aanpassingen van het veld, het actief zijn op diverse social media en het deelnemen aan bijvoorbeeld de Klundert Quiz, zijn hier goede voorbeelden van.

Maar wist u dat DSO Klundert ook een KombiFit programma aanbiedt? Dit programma is speciaal opgericht voor sporters die niet (meer) aan de reguliere korfbalcompetitie kunnen deelnemen, maar wel met andere mensen willen sporten en bewegen. Naast korfbal, wordt tijdens het KombiFit programma een divers sport- en beweegaanbod geboden, dat is afgestemd op de persoonlijke behoefte van de deelnemers.

Als het u leuk lijkt om een keertje mee te doen, nodigt DSO u van harte uit om eens mee te trainen. De eerste vier keer zijn gratis, waarna u kunt beslissen of u het leuk genoeg vindt om lid te worden van de vereniging. U mag hiervoor gewoon naar het korfbalveld komen, of u stuurt eerst even een mailtje naar tc@korfbal.net (senioren) of jtc@korfbal.net (junioren) zodat u wordt opgevangen en er gezorgd kan worden voor een plekje om mee te trainen.

Wilt u meer informatie over Korfbalvereniging DSO, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopMoerdijk, door op deze directe link te klikken: https://kijkopmoerdijk.nl/organisatie/korfbalvereniging-dso-klundert.html


*Foto's aangeleverd door DSO, foto 3 en 4 ©Skyvisie.nl

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopmoerdijk.nl!

Beelden bij dit artikel