KijkopMoerdijk licht uit: Karate Moerdijk

We vervolgen onze uitlichtingsartikelen met een vereniging die traint in Zevenbergen, Willemstad en de kleintjes ook in Fijnaart, terwijl dat niet aan de naam af te leiden is. Bij Karate Moerdijk worden trainingen voor jong en oud(er) aangeboden, tevens met de mogelijkheid tot deelname aan nationale en internationale wedstrijden. Zwarte, blauwe, bruine banden; het is niet vreemd bij Karate Moerdijk.

2018 was een bewogen jaar voor Karate Moerdijk. Met twee maatschappelijke projecten (Doyo Tijgers voor peuters en kleuters) en Doyo Proof (trainingen in weerbaarheid voor basisschooljeugd) en de reguliere trainingen in de club waren de trainers al aardig in de weer. Het wedstrijdteam echter, zette de school nog even extra op scherp. Nationale en internationale overwinningen mocht de club vieren op o.a. The Dutch Open, het NK en de Seiwakai Open International Championships in Londen, met meerdere kampioentitels op naam van haar leden. 

Sportkarate
Karate Moerdijk heeft een jeugdselectie opgebouwd waar niemand meer omheen kan. In het nieuwe jaar worden ze allemaal in een nieuw karatejasje gestoken door sponsors uit het lokale bedrijfsleven. Acht- tot achttienjarigen nemen het op tegen de internationale karatetop en slepen heel wat goud, zilver en brons in de wacht. De kracht achter dit succes is de hechte teamspirit die heerst tijdens de wedstrijdtrainingen en op de wedstrijden zelf, het enorme enthousiasme van zowel de karateka’s als de coaches en instructeurs en de grote ervaring die de club heeft opgedaan. Met als motto: we winnen of we leren, verliezen doen we nooit. 

Traditioneel trainen
Dat het sportkarate leeft, is niet helemaal ongemerkt gebleven in zowel de karatewereld als de lokale media. Maar ook het traditionele karate waar de club voor staat heeft zich in de dojo (Japanse woord voor de trainingsruimte) onverminderd ontwikkeld. Karate Moerdijk is in 2010 opgericht maar heeft al verschillende ‘zwarte banders' voortgebracht en inmiddels ook een hele linie aan blauwe en bruine banders – volwassenen en jeugdleden, die zich vaak een paar keer per week flink in het zweet werken om de verschillende onderdelen van karate goed onder de knie te krijgen. Trainen voor en meedoen aan wedstrijden is altijd optioneel en zeker geen voorwaarde.

Nieuwe beginnersgroep voor jeugd
Om lessen in karate ook laagdrempelig aan beginners te kunnen aanbieden start karate-instructeur Arno op 14 januari 2019 een nieuwe beginnersgroep voor jeugd (6 t/m 12 jaar) op de maandagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur in Zevenbergen (Kristallaan 25C). In dat uur krijgen kinderen de basis van karate aangereikt en kunnen ze vanaf dat moment ook deelnemen aan andere activiteiten van de club, zoals een Midwintertraining en een jeugdkamp.

Kinderen die op 14 januari de les komen proberen, mogen maar liefst drie gratis proeflessen meedoen! Daarna besluit je pas wel of niet lid te worden. Aanmelden voor de proeflessen kan via een berichtje naar info@karatemoerdijk.nl. Of kinderen nu kiezen voor traditioneel karate of wedstrijden, of allebei: de trainers van Karate Moerdijk verwelkomen altijd van harte ‘the next generation-karateka’s’.

Voor meer informatie over Karate Moerdijk, contactgegevens en leuke foto's, kijkt u op de profielpagina op KijkopMoerdijk, door op deze directe link te klikken: https://kijkopmoerdijk.nl/organisatie/karate-moerdijk.html

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopmoerdijk.nl!

Beelden bij dit artikel