KijkopMoerdijk licht uit: Fotoclub Moerdijk

Vandaag lichten we een club uit die bijzondere plaatjes tot in de eeuwigheid vastleggen: Fotoclub Moerdijk. Fotografie is een hobby die door jong en oud kan worden beoefend en leden van Fotoclub Moerdijk oefenen hun hobby uit in verschillende focusgroepen die zich richten op de interessegebieden van de leden zelf. De focusgroepen zijn Algemeen (3x), Mensen, Natuur (2x) en Objecten.

Met zo'n 70 leden is Fotoclub Moerdijk één van de grotere fotoclubs in Nederland. Het grote aantal leden biedt de vereniging de mogelijkheid om regelmatig interessante lezingen, demonstraties, werkavonden en cursussen te organiseren, waar bekende fotografen aan meewerken. Aansluiten kan bij één of meerdere focusgroepen, die gezamenlijk 1 à 2 keer per maand op pad gaan om foto's te maken. Ook komen de groepen één keer per maand bij elkaar om hun foto's te bespreken en informatie uit te wisselen. Dit alles gebeurt onder begeleiding van een coördinator. 

Wist u dat Fotoclub Moerdijk in het voorjaar van 2019 een basiscursus fotografie organiseert voor iedereen die mooiere en betere foto’s wil maken? Deze cursus is bestemd voor mensen die fotograferen leuk vinden, maar een beetje steun nodig hebben in de techniek van het fotograferen en soms ook nog niet precies weten waar hun voorkeur(en) naar uitgaat. Op zes avonden behandelen ervaren en enthousiaste leden van de Fotoclub zaken als instelling camera (diafragma, sluitertijd, ISO), compositie, eenvoudige fotobewerking e.d. Na afloop van de cursus ken je de mogelijkheden van je camera beter en fotografeer je niet meer op de automatische stand. Je bent je meer bewust van wat je doet en ziet en maakt betere (vakantie)foto’s.

De cursus wordt gehouden op woensdagavond: 19.30 – 22.00 uur in Multifunctioneel Centrum De Kristal, Kristallaan 25 C, 4761 ZC Zevenbergen. Het eerste deel van de cursus vindt plaats op 3, 10 en 17 april, het tweede deel op 1, 8 en 29 mei. Voor niet-leden bedragen de kosten € 30,00; als je na afloop van de cursus enthousiast geworden bent en lid wordt van Fotoclub Moerdijk, dan worden de kosten verrekend met je inschrijving.

Wilt u meer informatie over Fotoclub Moerdijk, zoals contactgegevens, een directe link naar de website en naar het e-mailadres waar u zich kunt aanmelden voor de basiscursus, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopMoerdijk, door op deze link te klikken: https://kijkopmoerdijk.nl/organisatie/fotoclub-moerdijk.html


 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopmoerdijk.nl!

Beelden bij dit artikel