KijkopMoerdijk licht uit: Brandweer Midden- en West-Brabant

Vandaag lichten we een levensreddende organisatie uit: de Brandweer Midden- en West-Brabant. Eerlijk is eerlijk: de héle regio is niet wat we uitlichten. Die regio wordt namelijk door 69 kazernes beschermd. In onze gemeente zijn het er zeven: Fijnaart, Klundert, Moerdijk, Moerdijk Haven, Standdaarbuiten, Willemstad en Zevenbergen. Vele vrijwilligers en beroepskrachten zetten zich in om de veiligheid van burgers te waarborgen. Dit doen zij niet alleen door het bestrijden van een brand, maar ook door het voorkomen van een brand door middel van educatie en voorlichting.

De kazerne in Fijnaart is gevestigd aan de Langeweg 49 en heeft teamleider Jan-Willem Sanders die de boel bij elkaar houdt. Jan-Willem is vorige week nog gehuldigd voor 30 jaar actief zijn bij de brandweer. De kazerne in Klundert is gevestigd aan de Westerstraat 45 en heeft teamleider Richard den Hollander in hun midden. Ook Richard werd vorige week gehuldigd, hij is 25 jaar actief bij de brandweer. De kazerne in Moerdijk is gevestigd aan het Wilhelminaplein 11c en heeft teamleider Dick Havelaar. Deze kazerne is niet te verwarren met die op het industrieterrein van Moerdijk. Die is namelijk gevestigd aan de Plaza 21 en is in het leven geroepen om de veiligheid op het haven- en industrieterrein beter te kunnen garanderen. De kazerne in Standdaarbuiten is gevestigd aan de Molendijk 1, waar Rob Blok teamleider is. Rob werd vorig jaar gehuldigd voor 20 jaar inzet bij de brandweer. De kazerne in Willemstad is gevestigd aan de Landpoortstraat 47 en René Krijgh is hier teamleider. Ook René werd vorig jaar gehuldigd, hij was toen 25 jaar actief bij de brandweer. De laatste kazerne in onze gemeente is die in Zevenbergen, welke gevestigd is aan de Kristallaan 2. In Zevenbergen is Charlie Latour de teamleider, Charlie werd vorige week nog gehuldigd voor zijn 12,5 jaar inzet bij de brandweer. 

Wist u dat Brandweer Midden- en West-Brabant op zoek is naar parttime hero's?
Of je nu een mensenleven redt of een kat uit een boom, bij de brandweer ben je elke keer weer iemands held. Je helpt steeds weer andere mensen, en of je daar nu mee te koop loopt of niet, in bijna iedereen schuilt zo’n held. Oók in jou, meer dan je wellicht denkt. Want het werken bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. Zo kun je als parttime hero bijvoorbeeld ook fulltime stukadoor zijn én van belang voor onze samenleving!

De opleiding die je krijgt duurt twee jaar één avond per week, of één jaar één dag per week. Praktijkervaring doe je op bij oefeningen of uitrukken waarbij je een persoonlijke leerwerkplekbegeleider krijgt. Je ontvangt een vaste jaarvergoeding én een uurvergoeding voor opleiding, oefeningen en uitrukken. Verder zorgt de brandweer ervoor dat je goed verzekerd bent tijdens je werk. De vereisten zijn: Goede conditie, MBO 2/3 werk- en denkniveau, rijbewijs B, 18 jaar of ouder, wonen/werken op 5 minuten van de kazerne, stevig in je schoenen staan, graag in teamverband werken en klaarstaan om op onverwachte momenten uit te rukken.

Wilt u meer informatie over de Brandweer Midden- en West-Brabant, zoals contactgegevens, hoe je hero kunt worden en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopMoerdijk, door op deze directe link te klikken: https://kijkopmoerdijk.nl/organisatie/brandweer-midden-en-west-brabant.html

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopmoerdijk.nl!

Beelden bij dit artikel