KijkopMoerdijk licht uit: Aangepast Bewegen Moerdijk

Vandaag lichten we een bijzondere sportvereniging uit: Aangepast Bewegen Moerdijk. De naam zegt het eigenlijk al; deze sportclub is speciaal opgericht voor mensen met een afgenomen conditie vanwege bijvoorbeeld suikerziekte, overgewicht, long- en/of hartproblemen. Iedere woensdagavond trainen zij onder begeleiding van een fysiotherapeut. met als doel leniger te worden, kracht op te bouwen en vooral plezier te maken tijdens het bewegen.

In de kleine zaal van De Borgh in Zevenbergen, wordt woensdags tussen 20.00 en 21.00 uur oefeningen gedaan voor beenspieren, nek, schouders, heupen en knieën. De deelnemers worden hierdoor leniger en zij bouwen kracht op, ieder op zijn of haar eigen niveau en onder toezicht van de fysiotherapeut. Na deze oefeningen is er ruimte voor aangepast badminton en zaalvoetbal, gevolgd door een aangepast volleybalspel. Deze sporten brengen plezier in het bewegen, maar bij Aangepast Bewegen Moerdijk moet niks en mag alles. Wanneer deelnemers moe zijn, gaan zij gewoon even lekker zitten. 

De sportclub vindt haar oorsprong al in 1996, opgezet en gesponsord door het huidige Longfonds. Na zo'n 10 jaar, in 2005 / 2006, heeft Kruisvereniging Zevenbergen dit overgenomen, maar sinds een aantal jaar moeten de kosten vanuit de, op dit moment, negen leden zelf komen. Wist u dat Aangepast Bewegen Moerdijk daarom op zoek is naar nieuwe leden en zij zowel jong als oud van harte welkom heten bij de club, zodat de contributie laag kan blijven?

Wilt u meer informatie over Aangepast Bewegen Moerdijk, zoals de directe contactgegevens van contactpersoon Jacqueline, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopMoerdijk, door op deze directe link te klikken: https://kijkopmoerdijk.nl/organisatie/aangepast-bewegen-moerdijk.html

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopmoerdijk.nl!