Kijkje achter de schermen bij de gemeente en de lokale politiek

De gemeente Moerdijk komt met een unieke, gratis cursus voor mensen die meer wil weten over de gemeente en de lokale politiek. Tijdens de cursus 'Politiek Actief' krijgen inwoners informatie over hoe de gemeente werkt, wat de taken en rollen van de gemeenteraad zijn, hoe je de besluitvorming zou kunnen beïnvloeden en de basiskennis over de gemeentefinanciën. Ook een speeddate met raadsleden en een training debatteren behoort tot de cursus.

De cursus start in september 2019 voor inwoners uit de gemeenten Moerdijk, Etten-Leur, Halderberge en Zundert. Verdeeld over vier avonden leren deelnemers de cursusinformatie. Ook mogen ze tot slot aanwezig zijn bij een besluitvormende raadsvergadering, op 10 oktober a.s. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente, maar is ook zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. De cursus is gratis en wordt in Etten-Leur gegeven.

Het programma en de precieze data zijn te vinden op www.moerdijk.nl te vinden onder het kopje bestuur > gemeenteraad. Inwoners kunnen zich opgeven tot uiterlijk 20 juni via griffie@moerdijk.nl. Voor meer informatie kunnen inwoners contact opnemen met de griffier van de gemeenteraad via ricus.tiekstra@moerdijk.nl of telefonisch via nummer 0168-373428.