Kerstboominzameling van 6 t/m 10 januari 2020

In de gemeente is de kerstboominzameling in de week van 6 t/m 10 januari 2020. Op welke dag precies, dat kan verschillen per woonplaats, per wijk en buitengebied. Eind december wordt de digitale AfvalWijzer weer bijgewerkt met de nieuwe inzameldagen voor 2020. Ook staat daar dan weer in wanneer de kerstbomen worden ingezameld op uw adres.

  • Dorp Moerdijk: 6 januari 2020
  • Bebouwde kern van Klundert: 7 januari 2020
  • Bebouwde kernen van Fijnaart en Standdaarbuiten: 8 januari 2020
  • Bebouwde kernen van Willemstad, Heijningen, Helwijk en Noordhoek: 9 januari 2020
  • Bebouwde kernen van Zevenbergschen Hoek en Langeweg: 10 januari 2020.
  • In Zevenbergen verschilt de inzameldag per wijk, kijk hiervoor in de digitale mijnafvalwijzer.nl.

Verdere informatie:
Als de kerstboominzameling samenvalt met de inzameldag van (één van) uw container(s), zet uw kerstboom dan naast deze container. Het is belangrijk dat de kerstbomen 'schoon' worden aangeleverd, dus zonder (restant) versieringen, (plastic) potten/standaards of andere verpakkingsmaterialen. Heeft u de ophaaldag gemist? Breng 'm dan naar het milieustation.

Wat wordt er met de kerstbomen gedaan?
De kerstbomen worden vermalen tot compost of versnipperd. Compost kunnen we weer in de tuin als mest gebruiken, waardoor de planten beter gaan groeien. Houtsnippers worden bijvoorbeeld gebruikt in plantsoenen of als brandstof in een centrale die energie opwekt.

Kerstboomverbranding Langeweg
In Langeweg zal op 4 januari 2020 de jaarlijkse kerstboomverbranding plaatsvinden. Meer informatie hierover via: www.kijkopmoerdijk.nl/evenement/722-kerstboomverbranding-te-langeweg.html.