Karate Moerdijk-lid Thomas Krijnen (11) Nederlands Kampioen Kumite

Thomas Krijnen, 11 jaar en lid van Karate Moerdijk, is afgelopen weekend Nederlands kampioen geworden op het onderdeel Kumite (sparren). Het NK Karate onder de 21 jaar werd gehouden in Zoetermeer, waar Thomas alle voorrondes won en zich plaatste voor de spannende finale, waar Thomas uiteindelijk goud won met een eindstand van 2-0. Ook Sanne Koetsier (18) deed het buitengewoon goed, zij won brons terwijl ze in een zware poule was ingedeeld.

Mees Rutters (8 jaar), Tijme van Gils (11 jaar), Ebbe Sinterniklaas (11 jaar) en Rens van Elk (11 jaar) streden voortreffelijk en wonnen meerdere voorronden maar bereikten net niet de finales. In de herkansingsronde gingen zij voor de derde plaats maar helaas misten zij het podium. Ze hebben mooi karate laten zien en de verschillen waren enorm klein. De progressie die zij hebben gemaakt was duidelijk zichtbaar. Rosa van der Vliet (13 jaar) zat in een hele zware poule en kwam niet door de voorrondes heen. Sophie Versteeve (8 jaar) raakte in de eerste ronde geblesseerd en kon haar partij daardoor niet afmaken.  

Uiteindelijk heeft Karate Moerdijk goud, brons, vier vijfde plaatsen en één zevende plaats binnengehaald. 

Arno Yarzagaray, de hoofdinstructeur – en coach van Karate Moerdijk is ongelofelijk trots op de prestaties van het wedstrijdteam. “Vooral de manier hoe het hele team er voor gegaan is doet mij zeer goed. Het was technisch goed en vaak heel overtuigend, erg mooi om naar te kijken. Verliezen doen we niet, het is winnen of leren en volgende week staan we er weer op de Battle of the Teams in het topsportcentrum van Rotterdam waar we met twee teams in actie komen.”

KijkopMoerdijk feliciteert alle karateka's van Karate Moerdijk met hun prestaties op het NK!