Jong leest voor oud

Jong leest oud voor. Onder deze noemer zette bibliotheek VANnU de allereerste aflevering van een nieuwe activiteit op de kaart. Een activiteit waarbij leerlingen uit groep 7 of 8 voorlazen aan oudere bewoners van Surplus/De Zeven Schakels. Let wel, geen willekeurige leerlingen maar schoolkampioenen! Elke basisschool in de gemeente heeft een schoolkampioen gekozen die op 18 februari meedoet voor de gemeentelijke titel.

Ter voorbereiding op dit kampioenschap waren deze kampioenen vanmiddag in de vestiging van VANnU in Zevenbergen present om aan de jeugd van weleer hun kunnen te laten horen. De ouderen vonden het prachtig en luisterden met aandacht. De jeugd vond het andersom ook prachtig en luisterde naar antwoorden op vragen die gesteld werden aan de ouderen. Vragen uiteraard over boeken uit hún jeugd.

Wethouder Eef Schoneveld had voor de gelegenheid ook een boek uit zijn jeugd meegebracht en las daar enkele alinea's uit voor. Een boek waarin op de eerste pagina stond gekrabbeld dat Eef het kreeg in 1957 toen hij 10 jaar oud was. Een boek dat zo getuige een krabbeltje, fl. 5,90 heeft gekost destijds.

Op 18 februari vindt de strijd plaats om de titel Voorleeskampioen van Moerdijk. Dan zullen we weten welke leerling het meest heeft geprofiteerd van deze generale repetitie. De deelnemers zijn: Binck (Hoeksteen) Michelle (Kompas) Yara (Toren) Stijn (Mariaschool) Nova (Molenvliet) Daan (Arenberg) Eva (St Josefschool) Froukje (Neerhof) Julia (Regenboog) Carlijn (Bastion) Max (Boemerang) Evy )Klaverhoek) en Alyssa (Kennedyschool) 

Beelden bij dit artikel