Hoe een Kerstmarkt een Voorjaarsmarkt werd…

Een kerstmarkt die een voorjaarsmarkt werd, het kan gewoon in dorp Moerdijk. Wegens het slechte weer werd in de vroege ochtend van 8 december 2018 besloten dat de jaarlijkse kerstmarkt in het dorp niet door kon gaan, waarna organisatorische koppen bij elkaar gestoken werden voor de organisatie van een voorjaarsmarkt.

Precies 126 dagen na die eerste treurige beslissing, zat ook gisteren het weer niet echt mee. Hoewel er slechts één winters buitje is gevallen, was de wind koud, de temperatuur laag en het zonnetje waterig. Helaas resulteerde dit dan ook in een stilval vanaf +/- 18.30 uur, waarna de organisatie besloot om niemand verder te laten lijden en de voorjaarskerstmarkt vanaf 20.00 uur te staken. Laat dat nou net hét moment zijn dat wij de Havendijk op kwamen gelopen om wat sfeervolle avondfoto's te maken voor bij ons verslag!

Hoewel dus meerdere foto's van (half)lege kramen, is het misleidend om er niet bij te zeggen dat de kraamhouders al aan het inpakken waren en niet totaal leeggekocht waren. Desalniettemin kwamen wij vele lachende gezichten tegen, bleek de één wat beter verkocht te hebben dan de ander, maar was iedereen vooral erg begripvol voor de situatie. Sommigen staan al jaren op de kerstmarkt, anderen stonden er gisteren voor het eerst en gaven ons aan wel terug te willen komen. Ondanks het weerdipje en een lager bezoekersaantal dan de kerstmarkt normaliter trekt, is dat, denken wij, wel het grootste compliment dat een organisatie kan krijgen. 

Gelukkig kunnen we u melden dat op 7 december 2019 de 10-jarige jubileumeditie van de kerstmarkt plaats zal vinden! Behoudens het weer natuurlijk… De foto's van de laatste paar minuten van de voorjaarsmarkt bekijkt u in de fotoslider boven dit artikel.

Beelden bij dit artikel