Hij komt, hij komt, alweer die goeie Sint!

Het is alweer die tijd van het jaar. De kinderen zijn gespannen, de ouders trouwens ook. Zijn ze lief geweest, krijgen ze cadeautjes en snoepgoed of gaan ze mee in de zak naar Spanje? Voordat we daar achter kunnen komen, zullen we eerst de goedheiligman en zijn Pieten verwelkomen en in onze gemeente gebeurt dat maar liefst negen keer.

Zaterdag 17 november
Standdaarbuiten

Op dezelfde dag als de landelijke intocht, vaart Sinterklaas ook de haven van Standdaarbuiten binnen. Vanaf ongeveer 13.30 uur kunnen de kinderen liedjes komen zingen, waarna rond de klok van 14.00 uur Sinterklaas zijn opwachting maakt. 

Zevenbergen
Wij weten het niet helemáál zeker, maar ons goede journalistieke inzicht doet ons vermoeden dat Sinterklaas een beetje hulp krijgt. Op hetzelfde tijdstip dat hij namelijk in Standdaarbuiten is, zal hij ook in Zevenbergen aankomen! Dat gebeurt aan de Blokweg, op het terrein van de voormalige suikerfabriek. 

Fijnaart
Ook hier krijgt de Sint hulp, want terwijl hij al in Standdaarbuiten én in Zevenbergen is, zal hij óók in Fijnaart zijn! Rond de klok van 14.00 uur maakt de goedheiligman, samen met zijn Pieten, zijn opwachting op de Voorstraat. 

Zondag 18 november
Noordhoek

Op zondag 18 november kan de Sint het iets rustiger aan doen en heeft hij geen hulp nodig. Deze dag bezoekt hij namelijk alleen Noordhoek. Rond de klok van 16.30 uur zal hij zijn opwachting maken bij de voormalige H. Jozefkerk aan de Bisschop Hopmansstraat. Natuurlijk mogen de kinderen al iets eerder komen om liedjes te zingen.

Zaterdag 24 november
Klundert

Om de drukte ietwat te spreiden, komt de Sint in Klundert al in de ochtend aan. Rond de klok van 10.45 uur maakt hij zijn opwachting aan de Vestkant, samen met zijn Pieten. Natuurlijk kunnen ook hier de kinderen de Sint welkom komen zingen. 

Moerdijk dorp
Vanuit Klundert zal de Sint haastje repje naar Moerdijk gaan om daar rond de klok van 13.00 uur de haven binnen de varen, op zijn stoomboot samen met zijn Pieten. De kinderen zijn rond 12.30 uur al welkom om liedjes te zingen. 

Willemstad
's Middags komt de Sint alweer voor het 50ste jaar op rij aan in Willemstad. Om 14.00 uur start het entertainment programma in de haven, met het zingen van liedjes en het spelen van het voorprogramma. Aansluitend maken de Sint en zijn Pieten hun opwachting. 

Zondag 25 november
Zevenbergschen Hoek

Op zondag 25 november kan de Sint het weer wat rustiger aan doen en zal hij alleen in Zevenbergschen Hoek aankomen. Op een ietwat kleiner bootje dan zijn grote stoomboot, zal de goedheiligman op het watertje aan De Vlijt binnenvaren, rond de klok van 14.00 uur. Ook hier zijn de kinderen welkom om hieraan vooraf liedjes te komen zingen. 

Zaterdag 1 december
Langeweg

Als laatste intocht in de gemeente Moerdijk, komt de Sint aan in Langeweg. Op zaterdag 1 december rond de klok van 13.00 uur zal Sinterklaas samen met zijn Pieten op het dorpsplein voor De Droom aankomen. Van tevoren mogen de kinderen liedjes zingen en kan iedereen genieten van het gezellige sintsfeertje in Langeweg.