Het feest kan beginnen, want de carnavalskleding is binnen!

Vandaag was het dan zover: rekken vol carnavalskleding, tafels vol pruiken, hoeden, schmink, sieraden en andere accessoires en vele bezoekers in ’t Trefpunt voor de Carnavalskleding Markt. Mensen die het niet zo breed hebben, mochten vandaag gratis en voor niets carnavalskleding uitzoeken, dankzij C.V. Perron Geluk, Corné Reniers en de Huiskamer Zevenbergen.

Een bijzonder initiatief, waar veel belangstelling voor was. Niet alleen vooraf, met mensen die hun overbodige carnavalskleding en -accessoires hebben gedoneerd, maar ook vandaag, met mensen die kwamen shoppen. Shoppen voor niets weliswaar, want alle kledingstukken en accessoires die ingezameld zijn, mochten gratis meegenomen worden. Wel konden bezoekers een vrijwillige donatie doen in de pot die ten goede komt aan de Huiskamer én werd er gevraagd om de kledinghangers in ’t Trefpunt te laten.

Thomas Schuijt, actief bij de Huiskamer, vertelt daarover: “De kledingrekken en de kledinghangers zijn veelal in bruikleen van de Emmaus in Langeweg, maar ook van huiskamergenoten en waarschijnlijk ook wel van ’t Trefpunt zelf. We vragen dus wel of mensen de hangers hier willen laten.” Thomas hebben wij vorige week mogen ontmoeten, evenals zijn vader Kees, toen wij zelf ook een carnavalskledingdonatie hebben gedaan. Nieuw voor ons was de ontmoeting met Corné Reniers, die in vol carnavalsornaat in de zaal rond paradeerde. Met een uiterst brede glimlach riep hij: “Aaah, KijkopMoerdijk!” en stak hij fier zijn hand uit. Bereid om met Thomas op de foto te gaan, was hij dan ook direct.

Het principe van de Carnavalskleding Markt is simpel: mensen met een kleine portemonnee zouden ook gewoon carnaval moeten kunnen vieren in leuke, bijpassende kledij. Het leven is al duur genoeg en carnaval moet een feest voor iedereen zijn. Het is de allereerste keer, dus de organisatie spreekt nog over uitbreiding en herhaling voor volgend jaar. Corné vertelt: “We praten er bijvoorbeeld over om met de kleding naar de mensen toe te gaan, zoals naar woonzorgcentrum De 7 Schakels. Die mensen kunnen vaak niet hierheen komen, maar kunnen wellicht wel iets leuks gebruiken. Maar dat is zorg voor volgend jaar, want we willen wel een tweede editie gaan organiseren.”

Die tweede editie kwam sneller dan verwacht, want vanmiddag kwam er een berichtje op onze redactie binnen dat er volgende week, donderdag 20 februari a.s., nóg een Carnavalskleding Markt wordt georganiseerd, voor alle mensen die de markt van vandaag hebben gemist. Zelfde tijd, 11.00 – 14.00 uur, zelfde locatie, ’t Trefpunt, Kristallaan 25C.

*Lees ons eerste artikel over de markt door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel