Carnaval is voor iedereen; mét bijpassende feestkleding dankzij kledingmarkt in Zevenbergen

Als het aan Corné Reniers, carnavalsgek in hart en nieren en actief bij Stichting Carnaval Zevenbergen, zou liggen, moet iedereen carnaval kunnen vieren in bijpassende feestkledij. Helaas zijn de carnavalskostuums tegenwoordig behoorlijk aan de prijs en dat bracht hem op het idee om een carnavalskledinginzamelingsactie (leuk woord voor scrabble) te starten voor mensen met een kleine portemonnee, in samenwerking met C.V. Perron Geluk en de Huiskamer Zevenbergen, alwaar de Carnavalskleding Markt op donderdag 13 februari plaats zal vinden.

Kees en Thomas Schuijt, beiden actief bij de Huiskamer, waren zo vriendelijk onze hoofdredactrice te woord te staan toen zij zelf óók een bijdrage deed in de vorm van vier carnavalsoutfits. Koffie kreeg zij van Marc, werkzaam bij Veldsink-Schuijt. Het adviesbureau aan de Brugstraat 7 in Zevenbergen is de locatie waar mensen carnavalskleding (liefst natuurlijk in goede staat) in kunnen leveren en deze op die manier beschikbaar stellen voor mensen die het iets minder breed hebben. Marc (met de C) vertelde ons dat we beter even konden praten met Thomas (met TH) omdat Thomas degene was die ons meer kon vertellen over dit leuke initiatief.

Thomas legt ons uit: “Mijn vader Kees (met de K) en ik zijn actief bij de Huiskamer in Zevenbergen. De Huiskamer is eigenlijk ontstaan nadat het buurthuis in de bieb haar deuren moest sluiten. In De Kristal (nu ’t Trefpunt) kwam een ruimte leeg te staan en zodoende ontstond het idee om daar de Huiskamer te vestigen. Initiatiefnemers zijn eigenlijk Peter Geleijns en Wim Goverde. Peter was al jarenlang klant hier en zodoende hebben we elkaar eigenlijk leren kennen en zijn wij er ook betrokken bij geraakt.” Over de Carnavalskleding Markt vertelt hij: “De markt is ontstaan doordat Corné (met streepje op de e) iets wilde doen voor de Huiskamer en voor mensen die het wat minder breed hebben. De markt is gratis toegankelijk en ook de kleding die ingezameld is, mag gratis meegenomen worden. We zetten wel een schooipot neer want alle symbolische bijdragen zijn mooi meegenomen, maar het is niet verplicht. De markt is bedoeld voor mensen met een kleine portemonnee, maar je kan natuurlijk niet uitsluiten dat er ook profiteurs op af komen. Dat zou ik wel jammer vinden.” Marc (met de C) zegt daarover opbeurend: “Kom op Thomas, we moeten wel uitgaan van het goede van de mens”, iets waar Thomas met een grote glimlach op reageert.

Onze hoofdredactrice mocht gerust wel even meelopen om de voorraad ingezamelde carnavalskleding te bekijken. Thomas waarschuwt haar: “In de ruimte waar de kleding ligt, ruikt het, zeg maar, een beetje muf. Het is een combinatie van oud zweet, bier en confetti”, grijnst hij breeduit. Ook vader Kees (met de K) wilde wel mee om samen met zijn zoon, die via de Wajong bij Veldsink-Schuijt werkt, te poseren voor een leuke foto bij dit artikel. Met allebei een grote sombrero op het hoofd en tassen vol kleding in de hand, lachten zij voluit. Kees licht nog wat meer toe: “Mensen kunnen nog carnavalskleding en -accessoires inleveren tot en met woensdag 12 februari. Dat mag hier op het kantoor aan de Brugstraat. Vrijwilligers zullen de kleding ophalen en naar de Huiskamer aan de Kristallaan brengen om het daar te sorteren en uit te hangen op kledingrekken. Overigens, als mensen nog kledingrekken of kledinghangers beschikbaar kunnen en willen stellen, heel graag. Daar mogen ze contact voor opnemen met Corné Reniers, via 06-53132550. De Carnavalskleding Markt is op donderdag 13 februari van 11.00 tot 14.00 uur. Alle kleding die niet meegenomen wordt, slaan we op en bewaren we voor volgend jaar. Het is namelijk wel de bedoeling dat dit een vervolg gaat krijgen.”

Heeft u het iets minder breed, misschien wel even tijdelijk, en wilt u er graag leuk bij lopen tijdens carnaval? U bent van harte welkom om tijdens de Carnavalskleding Markt te komen snuffelen en een nieuwe outfit te scoren.

Wij danken Kees (met de K), Thomas (met TH) en Marc (met de C) heel hartelijk voor de leuke ontvangst afgelopen week en wensen hen nog veel succes en plezier in de aanloop naar de markt. Wij houden jullie in de gaten!

Beelden bij dit artikel