Hemelvaartsdag tijdens Dorpsweek Standdaarbuiten

Hemelvaartsdag tijdens de Dorpsweek in Standdaarbuiten is een dag die de redactie van KijkopMoerdijk voortaan in de agenda gaat blokken. Jeu de boules (met oud én jong!), beachvolleybal, de 15 km van Smaal en Country & Western: voor iedereen was er van alles te doen. 

Het leek wel een gezinscamping in Standdaarbuiten: klapstoelen, tafels, koelboxen en kruiwagens met eten en drinken. Onze redactie werd gastvrij ontvangen en omdat het tenslotte toch Hemelvaartsdag was, kregen ook wij een biertje uit eigen koelbox aangeboden! Wij combineren dan ook graag het nodige met het aangename en zeker met goed gezelschap. 

Noemenswaardig zijn absoluut de deelnemers aan het jeu de boules-toernooi. Waar tegenwoordig in veel dorpen de jeugd steeds vaker aan de zijlijn staat, omdat dingen 'stom' zijn, is dit in Standdaarbuiten niet het geval. Jong én oud deden een letterlijke worp naar de overwinning op de jeu de boules-banen. Dat, in combinatie met het beachvolleybal-toernooi en het Country & Western festival in de feesttent, heeft deze dag zo hemels gemaakt. Onze complimenten!

Vanavond, vrijdag 11 mei, staat de finish van de 43ste avondvierdaagse op het programma. KijkopMoerdijk zal erbij zijn om alle deelnemers binnen te halen. Aansluitend in de feesttent barst het los met de Hollandse Avond, met onder andere Django Wagner en John de Bever. Ook hier zullen wij verslag van doen en foto's komen maken. 

Tot vanavond!

Beelden bij dit artikel