Groep 8 De Hoeksteen schittert in écht theater

Groep 8 van basisschool De Hoeksteen in Zevenbergschen Hoek heeft een bijzondere locatie voor de opvoering van hun eindmusical, namelijk theater De Schuur in Zevenbergen. Optreden in een écht theater, met échte lampen en écht geluid, dat is super spannend maar ook super leuk. Gisterenavond voerden de twintig kinderen hun musical voor het eerst op voor ouders, broertjes en zusjes, vanavond mogen ze nóg een keertje.

Juf Jeanne en juf Janneke, beiden leerkracht van groep 8, vertellen ons: “Vanavond hebben we de ouders, broertjes en zusjes van tien van de kinderen uitgenodigd, morgen mogen de andere tien komen kijken. Groep 8 heeft twintig leerlingen, waarvan 16 meisjes en 4 jongens, dus dat is niet helemaal eerlijk verdeeld”, lachen ze beiden. “Door de coronamaatregelen moesten we op zoek naar een locatie voor de eindmusical en bij locaties in eigen dorp kwamen we er niet helemaal uit. Er moest een beslissing worden genomen, toen we rond zijn gaan bellen. Bij De Schuur waren ze direct enthousiast en toen is het snel gegaan”, vertelt juf Janneke ons. Juf Jeanne vult haar aan: “Net voordat de kinderen thuis moesten blijven van school, hadden we de musical gekozen (Junglebeat) en de rollen al verdeeld. Daarna hebben ze via livestreams en videobellen met elkaar geoefend en de musical vorm gegeven. Daarvoor geven wij echt een enorm groot compliment aan de kinderen, zij hebben dit echt samen voor elkaar gekregen.”

Dankzij Toon Ackermans werden de kinderen ook gefilmd voor een blijvende herinnering aan hun speciale musical. Ondanks de uitbraak van het coronavirus, ondanks het schooljaar dat anders verliep dan andere schooljaren en zelfs ondanks de maatregelen, kunnen de leerlingen van De Hoeksteen een eindmusical opvoeren die zij écht nooit meer zullen vergeten. Een onvergetelijke herinnering.

Bekijk ons beeldmateriaal van gisterenavond direct hieronder.

Beelden bij dit artikel