Acht uitglijders bij De Klaverhoek Moerdijk

Het is niet zo dat IBS De Klaverhoek in Moerdijk acht uitglijders máákte, maar de basisschool in het dorp hád er vandaag wel acht. De vijf leerlingen van groep 8, Lieke, Evy, Daan, Scott en Bogdan, en drie leerlingen die na de zomervakantie niet meer op De Klaverhoek zullen terugkeren, Emma, Mira en Nick, gleden vanmorgen letterlijk van school op de laatste dag voor de zomervakantie.

Traditiegetrouw gebeurde dat op de glijbaan die op het grasveldje voor de school was neergelegd, ingezeept en waar water op gesproeid werd voor een ultiem glij-effect. Om beurten maakten zeven van de acht een buikschuiver over de baan, Nick hield het lekker voor gezien. Die vond het toch wel een beetje spannend en wat ons betreft heeft hij groot gelijk. Hoewel het een aantal minuten voor het glijden nog regende, was het droog toen de kinderen hun schuivers mochten maken. Nadat de kinderen meerdere malen over de gele baan waren geschoven, begonnen de toeschouwers te joelen: ‘Juf Jorien! Juf Jorien! Juf Jorien!’. Juf Jorien lachte, schudde haar hoofd en riep: “Ik ga toch niet van school af, jongens! Ik hoef niet te glijden!”. Ook meester Leon hield zijn pak droog, toen de leerlingen door hadden dat Juf Jorien niet toe zou geven en ze zijn naam begonnen te roepen.

De acht kinderen zullen De Klaverhoek waarschijnlijk wel gaan missen. Ook onze redactie werd namelijk meerdere keren een fijne vakantie gewenst en terwijl we op het schoolplein stonden te wachten, vielen ons de vrolijke tekeningen op de muren en de schilderingen op het plein pas op. Hoewel groep 8 dit jaar slechts vijf leerlingen had, hebben zij een goed afscheid gehad, met een schoolkamp, een musical en vandaag dus het uitglijden. Het uitglijden van een leuke basisschool, waar de levens van vele kinderen startten en zij opgroeien tot jong volwassenen op weg naar de middelbare school en de rest van hun leven.

Beelden bij dit artikel